1. Adım: Krem şeklindeki fondotenden yuzunuze bir parca surup, parmak uclarınızla yuzunuze yedirin. Cildinizde her hangi bir problem yoksa, fondoteni mumkun olduğunca az kullanın. Eğer gerekiyorsa goz altlarınıza kapatıcı surun ve dağıtın. Fondotenin ustune kesinlikle pudra surmeyin.

2. Adım: Goz makyajına başlamadan once goz kapağınızın cevresine yuzunuze surduğunuz fondotenden bir ton acık bir başka fondoten surun. Bu sayede gozunuze sureceğiniz far icin iyi bir zemin hazırlamış olursunuz. Goz altına ince bir fırca yardımıyla hafifce pudra surun. Goz makyajınız bittikten sonra fazlalıkları almak icin fırcayla tekrar uzerinden gecin
3. Adım: Kaşın altından kirpiğe kadar uzanan kemiğe acık renk ve ışıltılı bir sıvı goz farı uygulayın. Bunu parmaklarınızla iyice yayın. Yuzunuze surduğunuz pudradan bu bolgeye de uygulayın. Boylece, goz makyajınız daha kalıcı olacaktır. Kucuk ve ince bir fırca ile goz kapaklarınıza acık bej tonlarında bir far surun.
4. Adım: Kirpiklerinizi kıvırın ve yalnızca ust kirpiklerinize rimel surun. Kirpikleri biraz daha belirginleştirmek icin, kalem ucu kadar ince bir fırca yardımıyla siyah goz farını ust goz kapağınızın yalnızca uc kısmına surun.
5. Adım: Elmacık kemiklerinize gul rengi tonlarında allık surun. Ancak allığınızın son derece ince olmasına ozen gosterin. Pembe tonlarından kahve tonlarına kadar renk seceneğiniz var.
6. Adım: Dudaklarınızın etrafına doğal renkte bir dudak kalemi surun. Dudaklarınızın renginden yalnızca bir ton koyu olması gerekiyor. Aksi halde cok abartılı durabilir. Dudaklarınızın icini ise parlatıcı ya da parlatıcı kadar acık renkte parlak bir rujla boyayın.