İzmir ’in Ciğli ilcesine bağlı Harmandalı Mahallesi'nde yaşayan Gamze Tumturk (22), 3 senedir birlikte olduğu E.Y.'den (35), fiziksel ve duygusal şiddet gorduğu gerekcesiyle 12 gun once ayrıldı. Aradan gecen surecte, E.Y. tekrar barışmak istediğini soylese de Tumturk bunu kabul etmedi. Gecen cuma gunu saat 06.00 sıralarında, iddiaya gore E.Y. eve geldi. Acık unutulan kapıdan giren E.Y., yatak odasında uyuyan Gamze Tumturk'un yanına gidip barışmak istediğini soyleyip, ona sarılmaya calıştı. İddiaya gore Tumturk bunu istemeyince, E.Y. bir anda genc kıza saldırdı.
Olaydan sonra gozleri başta olmak uzere yuzunun ve vucudunun bircok bolgesinde morluklar oluşan Tumturk, polise gidip şikayetci oldu. Olay gunu polis ekipleri tarafından gozaltına alınan E.Y., polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak uzere serbest bırakıldı.
Olayı anlatan Gamze Tumturk, olay gunu kapıyı acık unuttuğunu ve sabaha karşı bir ses duyduğunu, donup baktığında E.Y.'nin başucunda olduğunu belirterek, “Bana benimle barışmak istediğini soyleyip, sarılmaya kalktı. Ben istemediğimi soyledim ve bana vurmaya başladı. Yumruk ve tekmelerle saldırdı. Ben yatak odasından kalkıp salona geldim ve yine vurmaya devam etti. Bir sure sonra bana, 'Uykusuzum, 2 saat uyuyalım ben gideceğim' dedi.
Ben de daha fazla şiddet gostermemesi icin tamam dedim. Benim de cok ağrım vardı ve bu yuzden ben de uyumaya calıştım. Bir anda beni kaldırıp, benimle birlikte olmak istediğini soyledi ve ben bunu kabul etmedim. Bunun uzerine beni daha fazla dovmeye başladı. En son cığlık atıp kactım ancak sacımdan tutup beni yere fırlattı. Kafamı, yuzumu her yerimi tekmeledi, yumruklar attı. Sonrasında ben sinir krizi gecirip cığlıklar atmaya başlayınca evi terk etti.” dedi.
Genc kız, uc saat boyunca dayak yediğini ifade ederek, “Burnum kırıldı, gozlerim ve vucudumun bircok yeri morardı. Kafama cok darbe aldığım ve her yeri şiştiği icin ilk korkum beyin kanaması gecirmekti. Cok ağır darbeler aldım. Ben bu evde olebilirdim, gozu hicbir şey gormuyordu. Bu yapılan şey oldurmeye teşebbustur. Bana surekli, 'Bu son gunlerin seni oldureceğim' diyor. Şikayet ettiğim gun bana, 'Nezaretteyim yanıma gel, ben seni cok seviyorum' şeklinde mesajlar attı. Bana saplantılı ve gercekten olmekten korkuyorum.
Ben hastanede darp raporu alırken bile kız arkadaşıma, 'Tamam beni şikayet etsin ve ici rahat etsin. Ama gelsin nikahımızı kıyalım, sen şahidim ol' diye mesajlar atıyor. Normal psikolojideki bir insan boyle mesajlar atmaz. Ben daha kotu bir şekilde televizyona cıkmak istemiyorum, bu yuzden bunun peşine duşulmesini ve cezasını cekmesini istiyorum. Ne yaşadığımı ben biliyorum, gidişatım hic iyi değil. Olaydan sonra psikolojim cok bozuldu, evde yalnız kalamaz hale geldim. Adalet yerini bulsun ve cezasını ceksin.” dedi.