Yaşanan teknolojik gelişmeler, hayatın dijitalleşmesine yol actı. Artık en kıymetli verilerimizden tutun tuttuğumuz bir not bile dijital ortamda saklanıyor. Ancak bunun bazı riskleri var. Orneğin SD kart olarak da bilinen taşınabilir hafıza kartları gibi urunler cok cabuk bozulabiliyor. Bu da coğu zaman onemli verilerin kaybına yol acıyor. Peki sd kart silinen dosyaları geri getirme işlemi nasıl yapılır? Gelin hep birlikte bu sorunun cevabına bakalım.
SD kartlar, hayatımıza buyuk oranda adapte olmuş durumda. Farklı fiziksel boyut formlarına sahip olan taşınabilir bellekler, 1 TB gibi devasa depolama kapasitelerine ulaşmış durumdalar. Akıllı telefonlarda kullandığımız microSD kartlar da temelinde SD kart. Şimdi sizlere, bu tur hafıza kartından silinen dosyaları geri getirme işlemini nasıl yapabileceğimizi anlatacağız. Dilerseniz lafı daha uzatmadan detaylara gecelim.
[h=2]SD kartlarda silinen dosyaları geri getirme[/h]
SD kartlar, yapıları gereğince zaten oldukca hassas urunler. Haliyle bu urunler kolayca bozulabiliyor. Bazen de kullanıcılar, yanlışlıkla kartlardaki verileri silebiliyorlar. Peki kaybolan verileri kurtarmanın herhangi bir yolu var mı? Elbette var. Eğer yeterince sakin kalırsanız ve aşağıda sizlerle paylaştığımız adımları tek tek uygularsanız, kaybettiğiniz dosyaları rahatlıkla geri getirebilirsiniz.
Hafıza kartlarına eklenen veriler, bazen yazılımsal cakışmalar bazen de yanlışlıkla silinmeleri nedeniyle kaybedilebiliyorlar. Bazense veriler ceşitli nedenlerden oturu gizlenip, ulaşılamayabiliyor. Bu gibi durumların tuketicileri ne kadar etkilediğini bilen Tenorshare tarafından piyasaya surulen 4DDiG isimli yazılımsa tam olarak bu soruna cozum buluyor. SD karttan silinen dosyaları geri getirme işlemini yapabilen uygulama, birkac basit dokunuş ile sizi tum sorunlarınızdan kurtarabilir. Peki Tenorshare 4DDiG nasıl kullanılır? Gelin hep birlikte, herhangi bir nedenden oturu kaybettiğiniz verileri nasıl geri getireceğinize hep birlikte bakalım.
[h=2]Tenorshare 4DDiG ile hafıza kartından silinen dosyaları geri getirme nasıl yapılır?[/h] Adım #1: Tenorshare 4DDiG ’i indirin. Adım #2: Verileri geri getireceğiniz hafıza kartını secin. Adım #3: Kurtarmak istediğiniz dosya turlerini belirleyin. Adım #4: Taramayı başlatın. Adım #5: Bulunan dosyaları başka bir kaynağa aktarın. [h=3]Adım #1: Tenorshare 4DDiG ’i indirin[/h]
Tenorshare 4DDiG, Windows ve Mac icin uyumlu olan bir uygulama. Bu da hangi bilgisayarı kullanırsanız kullanın, Tenorshare 4DDiG ’i kullanabileceğiniz anlamına geliyor. Uygulamayı indirmek icin yapmanız gereken tek şeyse buradaki bağlantıyı kullanarak Tenorshare 4DDiG ’in indirme sayfasına ulaşmak.
[h=3]Adım #2: Verileri geri getireceğiniz hafıza kartını secin[/h]
SD karttan silinen dosyaları geri getirme işlemini sağlayan Tenorshare 4DDiG, oldukca basit bir arayuze sahip. Uygulamayı yukledikten sonra yukarıdaki fotoğraf ile karşılaşacaksınız. Yapmanız gereken ilk şey, kurtarmak istediğiniz dosyalar icin doğru SD kartı secmek. Eğer o an bilgisayarınızda birden cok hafıza kartı takılıysa, yalnızca veri kurtaracağınızı takılı tutmak işinizi kolaylaştırabilir.
[h=3]Adım #3: Kurtarmak istediğiniz dosya turlerini belirleyin[/h]
Hafıza kartındaki tum verileri istemsiz bir şekilde silmiş ya da kaybetmiş olabilirsiniz. Bu tur durumlarda verilerin tamamını kurtarmak isteyebileceğiniz gibi yalnızca fotoğrafları ya da diğer belgeleri kurtarmak isteyebilirsiniz. Tenorshare 4DDiG, bu noktada sizin icin avantaj sağlıyor. Dilerseniz tum dosya turlerini dilerseniz de yalnızca belirli bir dosya turunu kurtarmak icin secim yapabilirsiniz.
[h=3]Adım #4: Taramayı başlatın[/h]
Hafıza kartından silinen dosyaları geri getirme işleminin en can sıkıcı aşamasına geldiğinizi soyleyelim. Zira bu aşamada taramayı başlatmanız ve tarama bitene kadar beklemeniz gerekecek. Bu durum, her kullanıcı icin değişen bir surec. Şoyle ki hafıza kartınız ne kadar buyuk ve ne kadar doluysa, kaybettiğiniz verileri bulmak o kadar uzun surecektir. Bu noktada beklemekten başka bir careniz olmadığını belirtelim.
[h=3]Adım #5: Bulunan dosyaları başka bir kaynağa aktarın[/h]
Tenorshare 4DDiG, tarama işlemi tamamlandıktan sonra bulduğu tum dosyaları size gosterecek. Bu noktada iki tercihiniz var. Bunlardan bir tanesi, kaybettiğiniz tum dosyaları kurtarmak. Boyle bir şeye ihtiyacınız yoksa da bulunan dosyaları inceleyebilir, yalnızca kurtarmak istediğiniz dosyalar icin yeni bir konum belirledikten sonra “Recover” butonu ile veri kurtarmaya başlayabilirsiniz.
Tenorshare 4DDiG ile silinen ya da kaybolan dosyaları kurtarmak işte bu kadar kolay. Eğer yukarıdaki aşamaları buyuk bir dikkatle tekrarlarsanız, verilerinizi kurtarma noktasında hicbir sorun yaşamayacağınızı belirtmek isteriz.
Bu iceriğimizde sizlere, SD karttan silinen dosyaları geri getirme işlemini nasıl yapabileceğinizi anlatmaya calıştık. Dileriz bu yontem işinize yarar ve sizin icin kritik onem arz eden dosyaları rahatlıkla kurtarırsınız. Başka bir nasıl yapılır iceriğinde goruşmek uzere…