Bir zamanlar milyonları peşinden koşturuyordu. unvanı da 'Bayan Bacak'tı...
Hurriyet gazetesinde Fatma Aksu'nun haberine gore; Unlu şarkıcı Berkant’la mutlu giden evliliğini, annesinin baskıları ve eşinin alkol duşkunluğu yuzunden bozmuş, ikinci evliliğinde ise cilt kanserine yakalanmıştı. İsmi Serpil Orumcer’di. Turkiye onu duzenlenen gece ve Hurriyet’in haberi ile yeniden hatırladı.
Son on yıldır onunu karanlık goren ve "Tutunacak hicbir dalım" yok diyen Serpil Orumcer, 1990 yılından beri beş parasız olduğunu soyluyor. Berkant’dan olan kızı Fulya ve iki torununa bakabilmek icin sokaklardan cop toplayıp satan, simitcilik yapabilmek icin caldığı belediye başkanlarının kapısından eli boş donen Orumcer şunları soyledi:
"1990’larda param bitti. İkinci evliliğimde yaşadığım sıkıntılar yuzunden cilt kanserine yakalandım. Malım mulkum, butun param gitti. Kendimi bir anda sokaklarda buldum. Annem Trabzon huzur evinde oldu. Berkant kızımın oz babası. Onun nufusuna kayıtlı. Kızım babasının fotokopisi gibi. Cocuğumu evliğim sırasında yaptım. İnkar etmedi. Berkant’ cok icki ictiği icin ayrıldım. Biz Berkant’la guzellik yarışmasını girerken bir arkadaşımnız vasıtasıyla tanışmıştık. Tanıştıktan sonra bana rahat vermedi. Bir suru kısmetim vardı. Berkant’ın yuzunden onlar da kactı. Dort sene flort ettik. Annem, ’Berkant’ı istemiyorum, sen bir genc kızsın. Sen daha iyi insanlara layıksın’ dedi. Cok haksız da sayılmazdı. Onu cok seviyordum ama o benimle evliyken capkınlık yaptı. Hamileydim, iki gun eve gelmedi. Doğuma giderken bir kadının yanından kalmış gelmişti. Butun bunlar ust uste binince Fulya sekiz aylıkken boşandım."
Kocaları yuzunden
Serpil Orumcer, Berkant’tan sonra yaptığı ve ancak iki sene suren evliliğini ise şu sozlerle anlattı: "1989’da ikinci evlilik yaptım. Yeni kocam Kayseri’de emniyet amiri idi, mudurluk bekliyordu. Onunla evlendikten sonra beni ucuruma surukledi. Rutbelerini attı. Evlendiği zaman istifayı bastı. Yalvardık yapma diye. Dinlemedi bizi. Meğer paramda malımda gozu varmış. Baktım mallar mulkler gitmeye başladı. Sat sat nereye kadar. O da kanserden oldu. Kimsenin ahı kimsede kalmıyor."
Peki ya sonra? Sonra beş sene Marmaris’te yaşıyor Orumcer. İstanbul’da ise bar ve gazino sahibidir. Zaten annesi ile kızı İstanbul’dadır. Bir sure butun bunlar da gidecektir elinden. Bir gun iş icin Batman yolunda bulur kendisini. Batman’da ise ucuncu kocasını bulacaktır:
"Sonra bir gunluğune iş icin Batman’a gitmiştim. İş bir gunluktu, 10 gunluğe dondu. Ucuncu eşim, ben Batman’dan İstanbul’a donerken, giderken seni de bırakayım arabayla’ dedi ve benimle İstanbul’a geldi. Meğer niyeti evimi oğrenmekmiş. Evimi oğrendikten sonra peşimi bırakmadı. Bir evim vardı. Ondan kurtulmak icin, evi satıp kacmaya karar verdim. Ama evi satınca da kaldım ortada. Peşimden Corum’lara kadar geldi. Tehdit ediyordu, başımızda kimse yoktu. Ev tuttum dedi, nikáh yapıp goturdu. Sonra işkence yaptı. Reha Muhtar kurtardı elinden beni, yoksa olmuştuk."
Butun bunlardan sonra simitcilik dahil her işi yapmaya soyunur Serpil Orumcer. Ama kimse oralı olmayacaktır. Seda Sayan’a umut bağlar ama ondan da ses cıkmaz. Bakırkoy Gonullu Cevreciler Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin desteğiyle duzenlenen geceden gelen birkac milyar biraz nefes alacaktır. Tek umudu, daha geniş katılımlı bir gece yapılması ve eski dostlarının bir araya gelmesi.
Belki o zaman belini biraz doğrultabileceğine dair kucuk bir umudu var...
Şohretten trajediye
Bir zamanlar bacaklarıyla Turkiye’nin gundeminde olan Serpil Orumcer, şimdi trajik hayatıyla gundemde.
Allah yardımcısı olsun ne diyelim bir kadın icin cok zor bir durum...
Kimse yarına ne olacağını bilemez o yuzden şu andaki elimizdekilerin kıymetini bilmek gerekiyor bana gore