Gectiğimiz aylarda, 8 yaşındaki Nojoud, ailesi tarafından kendisinden 20 yaş buyuk birisiyle zorla evlendirilmiş, ancak kacarak karakola sığınmıştı.

Suudi Arabistan baş muftusu, 10 yaşındaki kız cocukların evlenebileceğine dair fetva verdi...
El Hayat gazetesi haberine gore, bir konferansta konuşan baş muftu Şeyh Abdul-Aziz Bin Baz, 10 yaşındaki kızların evlenebileceğini ve bunun cok erken bir yaş olduğunu duşunulmesinin kızlara haksızlık olduğunu soyleyerek, kadınların 25 yaşından sonra evlenmesi gerektiğini soyleyenlerin de yanlış yolda olduklarını belirtti.

Suudi Arabistanlı insan hakları savunucularının, kızların kucuk yaşta evlendirilmelerinin engellenmesi icin caba gosterdiği ve hukumete evlilik icin yaş sınırı getirilmesi yonunde baskı yaptığı da alınan haberler arasında.

Devlet kontrolundeki Ulusal İnsan Hakları Komisyonu, yaptığı bir acıklamayla, kızların kucuk yaşta
evlendirilmelerini kınamıştı.

Daha cok politik konularda verdiği fetvalarla tanınan Suudi din adamı Abdulaziz Bin Baz, daha once de yurtdışına giden Suudi oğrencilerin yabancı kadınlarla seks yapmak icin yalan soylemesinde bir sakınca olmadığı yonunde verdiği fetva ile basında yer almıştı. Baz'ın fetvasında, yurtdışına okumaya giden Suudi genclerin gayrimuslim kadınlarla seks yapmak amacıyla evlenmesinde ve bunu yaparken yalan soylemesinde bir sakınca olmadığını soylemişti. Bu gencler eğitimlerini tamamlayıp ulkelerine donmeden once, fetvaya gore, kadına yalan soylediğini belirtip boşanmak zorunda. Baz'ın fetvası akla, İran'da uygulanmakta olan muta nikahı modelini getiriyor. Muta nikahında, erkek rızası olan bir kadınla ucret karşılığında anlaşarak bir sureliğine evlenebiliyor.

inanılır gibi değil bunlar daha cocuk.Yaşıtları hala evcilik oynarken onlar evliliğin icine itiliyorlar.Nasıl bir zihniyet nasıl bir duşunce buu

Bu kız cocuklarının ne gunahı var..cocuk diyorum cunku gercekten cocuklar ve duşunsenize adet bile olmamış daha bu cocuklar ve evlendiriliyorlar...Boyle bir fetvayı şiddetle kınıyorum!!!

Aileleri şiddetle kınıyorum!!!

ve bu cocuklarla evlenen erkekleri şiddetle kınıyorum!!!