Her yıl sac modası hakkında yazılar yazarım ve diyorum ki bu yıl gercekten saclarda değişim var .. Renkler , topuzlar 2010′a yaklaşırken moda ve sanat adına belirgin izler bırakacak…

Kadın, kadın olduğunu anlamak icin yuz yıllardır aynaya baktı ve her baktığında kendisinde yeniden yinelenme ihtiyacı duydu … Erkeğinin dikkatini cekmeyi her defasında başardı .. Biliyordu ki o hep taze bir meyve gibi canlı parlak ve ışıltılı olmalı..
Kadını kadın yapan tek aksesuarı saclarından başlayan guzeliği bu yıl ozel partiler duğunler aile toplantıları ve daha bir cok ortamda onları one cıkarabilecek …
Sezonun en beğenilen sac renginin sırrını cozdum diyerek 2009 yılına bu yazımla merhaba diyorum.. Bronz bakır.. Nasıl mı? Hayal edin şimdi.. Guneşten yanan cildizin uzerine bakır farınızdan surdunuz… İşte bu makyaj tınılarını yeni yılın modası bronz kahve sac rengi ile susleyebilirsiniz…
Dumduz bir fon ve parlatıcı surulerek duz maşa ile canlandırılmış bu renk canlı ve zinde bir gorunumun anahtarı…
Bu sac rengi cılgın bir akım gibi ilerliyor.. Herkesi etkisi altına alıyor.. Hollywood yıldızlarının resimleri ile salonumuzu ziyaret eden muşteri sayımız gittikce artıyor.. Bu arada kızıl yansımalardan uzak kalınacağını bir kez daha belirtmek isterim.. O başka bahara kaldı haberiniz olsun ve kullu kumral bebek sarıları ile harika sonuclar ortaya cıkmaya devam ediyor…
Ben İlker Yavruturk, 2009 sac modasını nasıl belirlediğimi belirtmek isterim. Aslında bir ceşit komuoyu yoklaması yaparak bu sonucları elde ediyorum .. İnanın modayı zaten sizler sectiklerinizle belirliyorsunuz.. Orneğin bir film oynuyor herkes o film deki sacı konuşuyorsa buyurun moda akımı yani şimdiki adıyla trend belirlenmiş oluyor.. Bu sayede yani sayenizde bende neyin para getireceğini oğreniyorum… Tabii ki işimi severek yapmanın odulu olarak memnun ve yanağıma opucuk konduran bayanların sayısı her gun artıyor…
Sac kesimi modası deyince aklıma platin sacın kısa ve onleri asimetrik olarak kesilmiş saclar geliyor ben bu ara Rihanna’nın kısa sacına bayılıyorum.. Victoria Beckham akımı hala devam ediyor. Gecen gun 55 yaşlarında ince saclı bir bayana kızının kararıyla kestim ve inanın 15 yaş gencleşti gozlerimle gordum..
Ve en onemli kesim ozelliği artık sac kesimlerinde teknikler konuşuluyor..
Sıcak makas ile incecik sacların ucları kalınlaşarak daha gur gorunduğu gibi kafa yapısını daha yuvarlak gosterebilen acılarla kestiğim saclar oldukca fazla ve dolgun bombelerle karşımızda durabiliyor… Alın yapısının ergonomisine uygun kahkuller kullanışlı ve yuzu yormuyor.. Tıpkı ortopedik ayakkabı gibi .. Yuzu ve kafatasını kavrayan bu yeni sac kesim tekniklerini uygularken bir heykeltıraş gibi en son rutuşlerimi kuru ve fonlu sac uzerinde uyguluyorum sonuc tabiki yıkandıktan sonra kolayca şekil alan saclar oluyor…
Boylece zaten kariyer, camaşır, bulaşık, utu ve erkeğinizden dolayı kısıtlı zamanınızı bir de saatlerce sac şekillendirme ile uğraşarak değil keyifle hazırlanarak gecirmeniz sağlanmış oluyoruz….
2009 topuzlarını merak ediyorsanız bir hafta sonra goruşelim.
Saygılarımla,
Sac Tasarım Uzmanı
İlker Yavruturk
http://www.ilkeryavruturk.com/