Kendinizi nasıl hissediyorsunuz? Ruhunuz genc mi yaşlı mı? Hemen kalem, kağıt alın ya da bilgisayarda bir sayfa acıp not alıp test ediniz.
1- Cok yoğun bir iş gunu gecirdiniz, yorgunsunuz ama en yakın arkadaşınız aradı ve elinde en sevdiğiniz şarkıcının konserine fazladan bir bilet olduğunu soyledi ve gitmenizde ısrar ediyor, ne yaparsınız?
a) Tabi ki koşa koşa giderim, bu yorgunluğumu atmak icin bulunmaz bir fırsat!
b) Cok yorgunum ama bu konseri kacıramam, dinlenmeyi yarına bırakırım.
c) Arkadaşım cok ısrar ederse, istemeye istemeye gider, konserde de uyuklarım herhalde!
d) Nee, evde sıcacık duş alıp, ayaklarımı uzatıp film izlemek varken, hayatta gidemem.
2- Gardırobunuza şoyle bir goz atalım, nasıl gorunuyor?
a) Aman kimse gormesin, rengarenk kıyafetlerim, her cekmeceden sarkıyor, darmadağınık.
b) Modaya uygun, ama daha cok rahat kıyafetlerle dolu, gosterişli bir dolabım var.
c) Uzun zamandır kendime bir şeyler almamışım, genelde aynı kıyafetler var.
d) Cok tekduze olduğunu itiraf edeyim, ne kadar cok koyu renk kıyafetim varmış.
3- Cantanızdan eksik etmediğiniz 3 şey!
a) Naneli şekerlerim, aynam, gunluğum.
b) Makyaj cantam, mp3 calarım, ajandam.
c) Parfumum, fırcam, fotoğraf makinem.
d) İlaclarım, cımbızım, fotoğraf albumum.
4- Sevgiliniz arkadaşlarını eve cağırıp şampiyonluk macını seyretmek istiyor, siz ne yaparsınız?
a) Ben de hemen bi’ bira acıp, kufurler ve tezahuratlarla, onlara eşlik ederim.
b) Hemen kız arkadaşlarımla plan yapmaya koyulurum.
c) O gun şirkette fazla mesaiye kalırım, en azından mac bitene kadar.
d) Mactan nefret ederim, ama bana ihtiyacları olabilir, evde kalır, servis yaparım.
5- Sizin icin ideal tatil nasıl olur?
a) Adrenalin yuklu extrem sporlarla dolu maceralı bir tatil.
b) Dunyayı gezip, her yeri gorebileceğim bir tatil.
c) Karavanla gezeceğim, upuzun bir tatil.
d) Butun gun havuz başında, tembellik yapıp dinlenebileceğim bir tatil.
6- Evliliğe nasıl bakıyorsunuz?
a) Evlenmek mi anneciiim, hic benlik değil, hayatta olmaz!
b) Zamanı gelince elbette isteyeceğim bir şey ama daha cok erken!
c) Kafama gore birini bulursam neden olmasın?
d) Cok guzel bir muessese omur boyu birbirimizin olmaya yemin etmek tam benlik!
7- İlişkide olduğunuz erkekle annenizi tanıştırdınız ve anneniz olumlu bakmıyor, ne yaparsınız?
a) Artık erkekler annemin devrindeki gibi değil, tabi ki devam ederim.
b) Anneme neden uygun bulmadığını sorar, onu ikna etmeye calışırım.
c) Kafam karışır, annemin onayı onemlidir, ilişkimi bir kez daha gozden geciririm.
d) Hemen ayrılırım, tecrube konuşuyor, sevmediyse vardır sebebi.
8- Birlikte olduğunuz kişiden ne beklersiniz?
a) Her an surprizlerle dolu olmalı ve beni hep şaşırtmalı.
b) Gerektiği zaman bana hayatımda biraz esneklik tanımalı, cok sıkmamalı.
c) Saygı, destek ve anlayış beklerim.
d) Romantik bir akşam yemeğinde evlilik teklifi.
9- Akşam yemeğine cıkıyorsunuz, aksilik bu ya, en sevdiğiniz elbiseniz yırtıldı ne yaparsınız?
a) Oh ne guzel, hemen cıkıp yepyeni bir elbise alırım.
b) Dolabımda bu akşamı gecirebileceğim bir elbisem daha vardı.
c) Hemen iğneyi ipliği alıp, dikerim.
d) Zaten cok yorgundum, gitmesem daha iyi olacak.
10- En yakın arkadaşınız ve sevgiliniz bir turlu anlaşamıyor ve siz artık bir secim yapmalısınız ne yaparsınız?
a) Sevgilimden ayrılırım, aşk bulunur ama boyle dostluk bulunmaz.
b) Arkadaşımla arama mesafe koyarım, aşk daha onemli.
c) Anlaşamayan onlar, tercihi onlar yapmalı, ben bir şey yapmam.
d) İkisinden de kurtulurum bu ne cocukluk.
Şimdi cevapları değerlendirin!
A’lar coğunluktaysa ruh yaşınız 15-20 arası. Eğer gercek yaşınız bu değilse, ne mutlu size. Siz hayatı dolu dolu yaşayan ve enerjik bir ruha sahipsiniz, yaşınız bu değilse bile eminiz yaşınızdan cok daha kucuk gorunuyorsunuzdur. Keşke herkes sizin gibi olsa… Umarız bu haliniz 60 yaşında da devam eder. Fakat bazen biraz temkinli olmanız gerekebilir, hayat her zaman o yaşlardaki gibi toz pembe değil.
B’ler coğunluktaysa ruh yaşınız 20-35 arası. Siz ruhsal olarak tam dengedesiniz. Gercek yaşınız daha kucukse hayat tecrubeleriniz sizi erken olgunlaştırmış. Nerde nasıl davranılması gerektiğini biliyorsunuz. Yerine gore cocuk, yerine gore olgun olabiliyorsunuz, ama ruhunuzdaki genclik yine de daha ağır basıyor.
C’ler coğunluktaysa ruh yaşınız 35-45 arası. Ruhunuz biraz yaşlanmış, bu yaşlarda olsanız bile bu kadar temkinli bir ruh yaşına sahip olmanız gerekmez, hayat guzel, yaşamın tadını cıkarın, başkaları ne der, ne yapmalıyım gibi duşuncelerden biraz uzaklaşın. Gidin kendinize yeni bir şeyler alın, değerinizi bilin, hayatı yaşamaya bakın, icinizde hala bir ışık var.
D’ler coğunluktaysa ruh yaşınız 45+. Heey noluyorsunuz, bu ne cokkunluk. Siz tam olarak ununuzu eleyip, eleğinizi asmış durumdasınız, neden bu kadar erken inzivaya cekildiniz. Sizi bu kadar cabuk yaşlandıran neler yaşadıysanız artık gecmişte kaldı, toparlanın biraz, bu gununuze bakın. Hayatta yaşanacak cok guzel şeyler, keşfedilecek yeni duygular var, biraz kendinize gelin.