Coğu kadınlar gerek uşengeclikten gerek vakitlerinin olmamasından dolayı internetten alışveriş yapmakta..Ben şahsen biraz cekimser kalıyorum bu konuda cunku satın alacağım urunu ben sadece gozlerimle değil her şekilde yakından incelemeliyim ve o anda eğer denenecek bir urunse ustume takıp yakışıp yakışmadığını denemem lazım benim gibi duşunenlerin coğunlukta olduğunu sezinliyorum şimdi araştırmalara gore bakalım hanımlar internette en fazla nelere para harcıyorlarmış neler ilgilerini cekiyor ve satın alıyorlarmış ona bakalım

Bugun bakıldığında internet uzerinden alışveriş yapanların yuzde 75’ini erkekler yuzde 25’ini de kadınlar oluşturuyor. Online alışverişin başladığı ilk zamanlarda bu oran yuzde 99’a yuzde 1 erkeklerin lehine bir durumdaydı. Kadınların urun kategorileri arasında yer alan kozmetik ve teknoloji urunlerine ilişkin talebinin artmasıyla kadın muşteri oranı da giderek artıyor. Sadece takı ve kozmetik urunleri değil ama bilinenin aksine kadınlar da teknolojik cihazlar alıyorlar. En cok satın aldıkları urunlerin başında; cep telefonları, dizustu bilgisayarlar, kablosuz modemler, usb bellekler vb. teknolojik urunler geliyor.
İllere gore kadınların tercihleri…
İstanbul: Teknoloji urunlerinin ardından İstanbullu kadınların en fazla tercih ettiği urunleri; mucevherler/takılar oluşturuyor. İstanbullu kadınların mucevherlerle/takılarla aralarının daha iyi olduğunu soyleyebiliriz.
İzmir: Teknoloji urunlerinin ardından İzmirli kadınların en fazla tercih ettiği urunlere baktığımızda, en cok satın aldıkları urunlerin başında incelme/masaj kemerleri geliyor. İzmirli kadınların formlarını korumaya cok onem verdikleri bir gercek.
Ankara: Ankaralı kadınların teknoloji urunleri haricinde tercih ettiği urunlere bakıldığında uzaktan kumandalı helikopterler gibi oyuncaklar geliyor. Ankaralı kadınların online alışverişte cocuklarına oyuncak gibi hediyeler aldığını goruyoruz.
Adana: Adanalı kadınlar daha cok DVD/VCD filmleri tercih ediyorlar. Adanalı kadınlar online alışveriş ile istedikleri DVD/VCD filmleri seyretmenin keyfini yaşıyorlar.
Rize: Rize’de yaşayan ve online alışveriş yapan kadınların evcil hayvan maması, hijyenik kum gibi petshop urunlerini daha fazla aldığını goruyoruz. Rizeli kadınların online alışveriş ile evcil hayvanlarının bakımlarını pekiştirdiklerini soyleyebiliriz.
Malatya: Malatyalı kadınların daha cok sac duzleştirici urunleri tercih ettiğini gozlemliyoruz. Malatyalı kadınların saclarının guzel gorunmesi icin online alışverişin faydalarından yararlandığını goruyoruz.
Şanlıurfa: Şanlıurfa’dan online alışveriş yapan kadınlar, bebekler icin bakım ve tekstil urunlerini tercih ediyorlar. Hemen bu urunlerin altında Badminton Raketi Seti satıldığını gormek bizler icin surpriz oldu…
Diyarbakır: Alışveriş verileri değerlendirildiğinde Diyarbakır’da yaşayan kadınların daha cok sağlık ve spor urunlerini tercih ettiğini goruyoruz. Bu urunlerin başında, Yoga/Pilates Seti başta geliyor.
E-ticaretin internet kullanımının ve internet uzerinde sunulan mal ve hizmetlerin artması ile her sene yaklaşık yuzde 100 buyuduğunu belirten Hepsiburada.com’un Genel Muduru Kaan Donmez, online perakende cirosunun 2008 yılında 500 milyon doları aşacağını tahmin ettiklerini acıkladı..