İzmir'de Kadınlar Hak Eğitimi Bitmesin İstiyorKİHEP kapsamında 16 hafta suren kadının insan hakları eğitimine katılan sivil toplum orgutu temsilcileri ve ev kadınları, sertifikalarını aldı. 23 kadın eğitime devam etmek istiyor.
BİA Haber Merkezi - İzmir
12 Haziran 2008, Perşembe
Latife ŞENCAN İzmir Konak Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ile Sosyal Hizmetler Cocuk Esirgeme Kurumu (SHCEK) işbirliğiyle duzenlenen Kadının İnsan Hakları Eğitim Projesi (KİHEP), eğitimi sona erdi.
19 Şubat'ta başlayan ve 16 hafta suren eğitime, İzmir'deki kadın sivil toplum orgutlerinin başkan ya da temsilcileri katıldı.
Ceşitli meslek gruplarından ve ev kadınlarından oluşan 23 kişilik gruba, her salı gunu verilen eğitimlerde, kadının sosyal, ekonomik, hukuksal hakları, cinsellik ve doğurganlık hakları, iletişim, toplumsal rollere duyarlı cocuk eğitimi, feminizm, kadın hakları ve kadın orgutlenmesi gibi konular işlendi.
SHCEK'ten Sosyal Hizmet Uzmanı Turkan Bakır'ın verdiği eğitim, kadınların bilmediği ya da unuttuğu hakları konusunda farkındalık yaratırken, yeni dostluklar da oluşturdu. Katılımcılar, dort ay suren eğitimin bitirilmemesini, gerekirse "master yapmak" istediklerini soylediler.
KİHEP kapsamında1995'ten bu yana 36 ilde 5 bin kadına eğitim verildi.
Eğitimi başarıyla bitiren 23 kadına, Alsancak Kultur Merkezi'nde duzenlenen torende, Konak Belediye Başkanı Ali Muzaffer Tuncağ katılım belgelerini dağıttı. (LŞ/TK)
Kadin Hak EĞİtİmİ
Kadınca0 Mesaj
●33 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Kadin Hak EĞİtİmİ