Turk kadını silaha meraklı

Sarsılmaz Silah’ın başındaki iki kardeşten biri kadın. TİM Başkanı Oğuz Satıcı’nın eşi Ala Satıcı diyor ki: Son yıllarda kadının silaha ilgisi arttı. Fuşya, yeşil, mavi renkli tabancalar cıkardık ve hepsi cok iyi satıyor
Sarsılmaz Silah Sanayii, Turkiye’nin en eski silah şirketi. Kokleri 1880’li yıllara dayanıyor. Şu anda şirkette beşinci kuşak yonetimde. Firmanın başında, iş dunyasının ozellikle eşi TİM Başkanı Oğuz Satıcı’dan dolayı yakından tanıdığı Ala Satıcı ve ağabeyi Latif Aral Aliş var. Ala Satıcı, cocukluğundan bu yana silahların icinde olduğu icin, tam bir silahsever. Sektoru yakından izliyor, yeni modelleri takip ediyor, sık sık atış poligonuna gidiyor. ‘Silah benim icin el cantası gibi’ diyen Satıcı, bireysel silahlanmaya karşı başlatılan kampanyalara da anlam veremediğini anlatıyor: Silahı sorun yapıyorlar, herkes bireysel silahlanmaya karşı. Ben bunu anlamıyorum, boylelikle ruhsatsız silaha kapı acıyorlar. Halbuki hicbir suc ruhsatlı silahla işenmiyor. İşlense bile saniyesinde yakalanıyor...
SARSILMAZ’IN PAZAR PAYI % 65
ALA Satıcı, Turkiye’nin silah sanayiinde oldukca ustun konumda olduğunu belirtiyor. Turkiye’de 2 milyon adet tufek ve 600 bin tabanca olduğu bilgisini veren Satıcı, Sarsılmaz’ın ise Turkiye pazarındaki payının yuzde 65 seviyesinde olduğunu vurguluyor. Sarsılmaz, yıllık 250 bin adetlik uretim kapasitesinin buyuk oranını 60 ulkeye ihrac ediyor. Satıcı, son yıllarda kadınların silahlara artan ilgisinini şoyle ozetledi: Kadın arkadaşlarımın coğunun tabancası var. Bayanlar silaha cok meraklı. Eşi seyahatte olan, evde yalnız kalan kadın, silahı guvence olarak goruyor. Ozellikle renkli tabancalara kadınların buyuk ilgi gosteriyor. Fuşya rengi, yeşil, mavi tabancalar cıkardık ve beklediğimizden iyi sattık.
Yeni piyade tufeği icin izin bekliyoruz
MİLLİ Savunma Bakanlığı’nın yerli tek kadro silahının Sarsılmaz olduğunu ifade eden Satıcı, şu ara Sarsılmaz’ın Milli Savunma Bakanlığı’ndan kendi ozgun piyade tufeğini imal etme izni beklediğini anlatıyor. Satıcı’nın verdiği bilgilere gore bu yeni urunle firma, dunya piyasalarında onemli bir ağırlığa sahip olacak. Ve bu yeni urun dunya hafif silah sektorunde Turkiye’nin tek markası olan Sarsılmaz’a diğer yabancı orduların kapısını acacak.
Politikaya sıcak
DAHA once Doğruyol Partisi’nde kadın kollarında Meral Akşener’le birlikte calışan Ala Satıcı, şu ara tekrar politikaya yeşil ışık yakıyor.
AKŞAM.COM