Ahıra kapattığı eşine keserle işkence yaptı
Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), (DHA)
Ahıra kapattığı eşine keserle işkence yaptıMUĞLA'nın Yatağan İlcesi'nde eşi tarafından işkenceye uğradığı one surulen 30 yaşındaki Rukiye Onur, kapatıldığı ahırdan 20 gunluk bebeğiyle kacıp kurtuldu. Keserle kaburgaları, elmacık kemikleri kırılan, sacları yolunan, vucudunda sigara sondurulen Onur, hastaneye kaldırıldı.
‘Gorucu usuluyle' tanıştırıldığı ciftci Hurgez Onur ile aynı yıl evlenen Rukiye Onur'un yaşamı kabusa dondu. Evliliğinin 4'uncu ayında eşinden dayak yemeye başlayan, odun ve keserle dovulen Rukiye Onur'un 2 kez kolu, 1 kez bacağı kırıldı. Onur, 14 kez jandarmaya başvurarak şikayetci oldu. Her defasında Hurgez Onur'un ifadesi alınıp serbest bırakıldı.
İddiaya gore 34 yaşındaki Hurgez Onur, ilk bebeğini, bir aileye para karşılığı vermek istedi. Karşı cıkan eşini feci dovdu. Akrabaları tarafından Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak 20 gun yoğun bakımda tutulan Rukiye Onur'a 2 ay rapor verildi. Rukiye Onur iyileştikten 4 ay sonra eşinin yanına donmek zorunda kaldı, Hurgez Onur'un, kız bebeğini Kavaklıdere İlcesi'ndeki bir aileye evlatlık verdiğini oğrendi. 20 gun de once ikinci bebeğini kucağına alan Rukiye Onur, iddiaya gore gecen perşembe gunu yine ahıra kapatıldı. İkinci bebeğini evlatlık vermek isteyen Hurgez Onur, iddiaya gore karşı cıkan eşinin el ve ayaklarını bağladı, keserle saatlerce dovdu, kaburga ve elmacık kemiklerini kırdı. Koylulerin Turgut Beldesi jandarma karakoluna haber vermesiyle olay ortaya cıktı. Gozaltına alınan Hurgez Onur, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Jandarma tarafından Yatağan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Rukiye Onur da aynı gun evine gonderildi./_newsimages/3254894.jpg
Rukiye Onur, jandarmaya verdiği ifadede eşi tarafından yıllardan bu yana dovulerek oldurulmek istendiğini, 1 cocuğunun satıldığını, yeni doğan bebeğinin satılmak istendiğini one surerken eve donduğunde yine işkence gorduğunu soyledi. İddiaya gore Hurgez Onur, aynı gun eşini sopayla dovdu, saclarını yoldu, vucudunda sigara sondurdu. Perşembe gecesi ahırdan, koylulerin yardımıyla, kucağında 20 gunluk erkek bebeği Toprak'la kacan Rukiye Onur, Bodrum'daki akrabalarından yardım istedi. Yuruyemeyen talihsiz kadın, Mustafa Var tarafından koyden alınıp otomobille Ortakent-Yahşi Beldesi'ne getirildi.
İŞKENCEYLE DOĞUM
Rukiye Onur, 3 yılda yaşadıklarına dayanamadığını soyledi. Onur, ifadesinde şoyle dedi:
“İşkenceyle, zorla belge imzalattırılarak ilk bebeğimi sattı. Eşim beni hergun dovuyor. 3 yıldır, evden sadece hastaneye ya da jandarmaya gitmek icin cıktım. Kocam bana ahırda işkence yapıyor, hapis hayatı yaşatıyor. Ahırda dovup ac bırakıyor. Evimiz koyun dışında olduğu icin derdimi kimseye anlatamıyordum. Koyde herkes kocamdan korkuyor. İlk bebeğimi sattılar. Dayak yiye yiye doğum yaptım. Fenalaşınca beni Turgut Sağlık Ocağı'na goturduler doğumumu burada gercekleştirdim. Son olarak perşembe gunu yine beni yere yatırıp bacaklarıma, sırtıma ve goğsume keserle vurdu, yalvardıkca daha cok dovdu. Gozu donmuştu. İkinci bebeğimi de satacaktı. Dayaktan olmek uzereyken koyluler ipleri keserek beni kurtardı. Bebeğimi alıp evden kactım, komşularıma sığındım. Bir daha donersem bu adam beni oldurecek. Ondan boşanmak istiyorum. Şikayetciyim.”
Olayı oğrenen Bodrum Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Oğuz Şahin, Rukiye Onur'un hastaneye yatırılıp tedavi altına alınmasını sağladı. Yeşil kartlı Rukiye Onur'un kaburgalarında 8'den fazla yeni kırık ve daha onceden meydana gelmiş ve kaynamış kırıklar ile el, kolları, dizleri, sırtı ve goğsunde ağır dayak izleri olduğunu belirten Başhekim Şahin, şunları soyledi:
“Genc kadının olmemesi bir mucize. Cok ağır fiziksel ve psikolojik travma altında. Devlet olarak genc kadına ve bebeğine her turlu maddi ve manevi desteği sağlayacağız. Rukiye'yi hayata dondurmek icin ne gerekiyorsa yapılacak. Kaburgalarındaki kırıklarla 4 gundur seyahat etmiş. Kırıklar karaciğer veya akciğere zarar vermiş olabilir. Bu nedenle muşahade altında tutuyoruz. Uzun sure fizyolojik ve psikolojik tedavi gormesi gerekebilir.”
“YİNE DOVERİM”
Hurgez Onur, banyo yapması icin eşinin kendisine su kaynatmadığı ve ‘kadınlık gorevini' yapmadığı icin dovduğunu soyledi. İlk cocuğunu Kavaklıdere İlcesi'ndeki bir aileye verdiğini belirten Onur, şoyle konuştu:
“Evde iş yapmıyor, bana hakaret ediyordu. Ben de dovuyordum. Kemiklerini kırmış olabilirim. Bunda ne var ki, herkes karısını dovuyor. Sopayla da vurdum, keserle de. Kırılan kemiklere ekleme yaptırırız, yine doverim, gerekirse oldururum. Ben de artık onunla yaşamak istemiyorum. İsterse gebersin. Zaten boşayacağım. Ama eve gelirse yine doverim.”
Eşini hemen hergun dovduğunu soyleyen Hurgez Onur'un serbest bırakılması, Rukiye Onur'un Konya'dan gelen ağabeyi Mehmet Olcay ve ablası Fatma Olcay'ın tepkisine neden oldu. Mehmet Olcay “Hamile kadını, kucağında bebeği olan bir kadını doven, insan olamaz. Hemen boşanma davası acacağız, ayrıca Yatağan Cumhuriyet Savcılığı'na da sucduyurusunda bulunduk” dedi.
27 Nisan 2007
Hurriyet - Ahıra kapattığı eşine keserle işkence yaptı
Ahıra kapattığı eşine keserle işkence yaptı
Kadınca0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kadınlar Kulübü
- Kadınca
- Ahıra kapattığı eşine keserle işkence yaptı