DENİZ Gokce Bulbul, Esenkent’teki evinin balkonunda ikizi Sedat’la oynarken dışarıdan gelen sesleri merak edip aşağı sarktı. Dengesini kaybeden Deniz, once camaşır iplerine tutundu, sonra da altıncı kattan takla atarak yere duştu. Kartal Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’ne kaldırılan Deniz icin doktorlar once "Yaşamaz" dedi. Deniz yaşadı ama belden aşağısı felcliydi. Marmara Universitesi Tıp Fakultesi Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi altına alınan Deniz’in kalbi gecirdiği havale sonucu durdu, makineyle calıştırıldı. Sekiz yaşındayken aynı hastanede ameliyatla sırtına platin takıldı. Vucudu alerji yapınca, uc yıl sonraki ameliyatla platin cıkarıldı. Deniz, bugune kadar platin takılıp cıkarılması icin 26 ameliyat oldu. Yerde kolunun ustunde surunduğu icin dirseğinin bir kısmı eridi. Deniz, en son ameliyatını onun gibi omurilik felclisi olarak yaşamını yitiren Nilufer Magriso’nun yazdığı "Hayat Mucizedir" adlı kitabından elde edilen gelir sayesinde oldu. İki yıldır haftada iki gun fizik tedavi goren Deniz icin doktorları, "Bu gayretle giderse baston desteğiyle yuruyebilir" diyor. Bu sene Vali Erol Ticaret Meslek Lisesi ucuncu sınıfına devam edecek Deniz, muhasebeci olmak istiyor. 6 yaşında annesi terk edince 18 senedir kendisine bakan anneannesi, ablası Seda ve ikizi Sedat ile Kartal’da yaşayan Deniz, 2005’te katıldığı "Engel Yok" lego yarışmasında yaptığı tasarımla birinci oldu. Deniz, aynı yıl, 27. Avrasya Maratonu’nda anneannesiyle birlikte Boğazici Koprusu’nu gecti. Yaşamı boyunca mucadele verdiğini soyleyen Deniz, "Bundan sonra da mucadelem surecek. Hayallerim var... Beni bırakmış olsalar da annem ve babamı ozluyorum. Ancak bugun ’Gel kızım’ deseler gidemem. Anneannem beni buyuttu, baktı. En cok isteğim şey iyi bir geleceğimizin olması ve boğazı Kızkulesi’nden izlemek" diyor. Anneanne 61 yaşındaki Rabia Akmaca ise "Tum uğraşım kızım icin. Tek endişem ise ben oldukten sonra ona kimim bakacağı" diye konuşuyor.
forumtanem