Duğunevi basıldı 12'lik gelin kurtarıldı

Babasının okuldan alıp evlendirmeye kalktığı ilk-oğretim oğrencisi D.K., duğun gunu kurtuldu.

AKSARAY - Babası tarafından evlendirilmek istenen ilkoğretim okulu oğrencisi 12 yaşındaki D.K., oğretmenlerinin yaptığı şikÂyet sonrası jandarma tarafından duğunune yapılan baskınla kurtarıldı.
Aksaray'ın Gulağac ilcesine bağlı Sofular beldesinde yaşayan, Sofular İlkoğretim Okulu 6. sınıf oğrencisi D.K.'nın bir aydır okula gitmemesi uzerine, oğretmenleri kucuk kızın evlendirilmek uzere olduğu bilgisini edindi. D.K.'nın duğununun de başladığını oğrenen oğretmenleri durumu jandarmaya bildirdi. Gulağac İlce Jandarma ekipleri, Sofular beldesinde davul ve zurnaların calındığı erkek evindeki duğune baskın yaptı. Burada yakınlarıyla eğlenen 20 yaşındaki damat adayı R. K.'yı gozaltına alan jandarma, ardından duğune getirilmek uzere hazırlanan gelin adayının evine gitti. D. K. ve babası İ. K.'yi de alan jandarma uc kişinin ifadelerine başvurdu. Damat adayı ve kızın babası, daha sonra savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Sosyal Hizmetler'e teslim edildi İki yaşındayken annesinin evi terk ederek koyden ayrıldığı oğrenilen D.K.'ya 10 yıldır babaannesinin baktığı belirtildi. Baba İrfan K.'nın da yılın buyuk bolumunu İstanbul'da calışarak gecirdiği oğrenilirken, kucuk gelin adayı gecici olarak Sosyal Hizmetler İl Mudurluğu'ne teslim edildi. (dha, aa)03/01/2008