Eğitim-Sen'e Kadın Genel Başkan
Eğitim-Sen'in hafta sonu yapılan Genel Kurulu'nda Zubeyde Kılıc Ozturk başkan secildi. Sendikanın yedi kişiden oluşan yonetiminde dort erkek, uc kadın yeralıyor.

BİA Haber Merkezi - Ankara

12 Mayıs 2008, Pazartesi

Nilufer ZENGİN

Eğitim ve Bilim Emekcileri Sendikası (Eğitim-Sen)'in hafta sonu gercekleşen 3.Olağan Genel Kurulu'nda yeni yonetim secildi. Yonetime Zubeyde Kılıc Ozturk, Mehmet Bozgeyik, Serpil Acıl Ozer, Mehmet Toğan, Mustafa Ecevit, Gulcin İspert, Sayım Gultekin secildi. Yedi kişilik yonetimin ucu kadın, dordu erkek.

bianet'in Eğitim-Sen merkezinden aldığı bilgiye gore yonetim kurulunda gorev dağılımı henuz yapılmadığı icin, hangi sekreterlikte kimin gorev yapacağı belli değil. Ancak bugun bircok gazete başlığını atmıştı: Eğitim-Sen Genel Başkanı Zubeyde Kılıc Ozturk.

Yonetime secilenlerin aldıkları oylar şoyle:

Zubeyde Kılıc Ozturk (266 oy), Mehmet Bozgeyik (261 oy), Serpil Acık Ozer (258 oy), Mustafa Ecevit (263 oy), Gulcin İspert (281 oy) ve Sayım Gultekin (262 oy).

Sendikalarda kadın temsili
Sendikalarda kadın yonetici "yok" denecek kadar az. Devrimci İşci Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Turkiye Hak İşci Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) ve Turkiye İşci Sendikaları Konfederasyonu (Turk-İş) yonetimlerinde hic kadın yok.

Konfederasyonlara bağlı 96 iş kolu sendikasında 93 erkek yonetici varken, sadece uc kadın başkan var: DİSK'e bağlı Bank-Sen başkanı Didem Aydemir, Dev-Sağlık-İş başkanı Arzu Cerkezoğlu ve Kamu Emekcileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Tum Bel-Sen başkanı Vicdan Baykara. (NZ/GG)