Basında Kadın İlkoğretim okulunda "ped soruşturması"

Pulumur'de, tuvalette bulduğu kirli pedin sahibini arayan okul mudiresi tuhaf yontemlere başvurunca olay Tunceli Valiliği'ne yansıdı

Tunceli'nin Pulumur İlcesi'nde, Dede Korkut İlkoğretim Okulu'nun kızlar tuvaletinde bulunan "kanlı ped"in hangi oğrenciye ait olduğunu oğrenmek isteyen okul mudiresinin başvurduğu yontemlerden velilerin şikÂyetci olması uzerine Kaymakamlık soruşturma başlattı. Dede Korkut İlkoğretim Okulu Mudiresi Nevrin Guneş'in gecen hafta icinde kızlar tuvaletinde kanlı ped bulunması uzerine okul icinde soruşturma başlattığını belirten oğrenci velileri, 7'nci ve 8'inci sınıflara giderek pedin kime ait olduğunu soran Guneş'in, bundan sonuc alamayınca, sınıflardaki erkek oğrencileri dışarı cıkartıp kızlara, ic camaşırlarını kontrol etme, petteki kanı tahlil ettirme gibi tehditlerde bulunarak, psikolojik baskı uyguladığını one surduler. Kanlı ped soruşturmasından vazgecmeyen Guneş'in, ertesi gun kız oğrencileri bir sınıfa toplayarak, okula cağırdığı 3 polis memurunun pedin kime ait olduğunu bulacaklarını belirterek tehditlerine devam ettiğini savunan veliler, kanlı pedi polislere veren mudirenin daha sonra, okulda bulunan 4 bayan tuvaletinden 3'unun kapısına kilit vurarak, tuvalete giren kız oğrencileri takibe aldığını anlattılar.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Olayı doğrulayan kız oğrenciler, konuşmaktan cekinirken, okul mudiresi Guneş de, "Devlet memuruyum konuşamam" diyor ve ekliyor "Kızlar pedleri rastgele yerlere atıyorlardı. Ben de kızdım" diye konuştu. Oğrencilerin yaşadığı baskılar sonrası bazı velileri, okul mudiresini İlce Milli Eğitim Mudurluğu'ne şikÂyet etti. Pulumur Kaymakamı Şevket Atlı, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirterek, "İddialarda gercek payı var ise gerekli herşey yapılacak" diye konuştu. Tunceli Valisi Mustafa Erkal da uygulamayı "Kabullenilemez" olarak nitelendirdi ve "Gercekleşmiş olması halinde sorumlular hakkında gereken yapılacaktır" dedi.

19.04.2002 Sabah Gazetesınden alıntıdır.