İzmir İl Emniyet Mudurluğu Terorle Mucadele Şube Mudurluğu, Mali Suclarla Mucadele Şube Mudurluğu, İstihbarat Şube Mudurluğu ekiplerinin Milli İstihbarat Teşkilatı ile koordineli calışmaları kapsamında, FETO'nun guncel yapılanması, eğitim yapılanması ve gaybubet evlerine yonelik 22 Şubat saat 06.00 sıralarında calışma yurutuldu. Guncel yapılanmanın deşifre edilmesine yonelik olarak; FETO silahlı teror orgutunun faaliyetlerine faal olarak devam ettikleri, halka acık yerlerde ve orgut mensubu olmayan şahıslar adına kayıtlı konutlarda buluşarak orgutsel toplantılar gercekleştirdikleri, esnaf ve mutevelli uyelerinden orgute maddi yardım adında topladıkları paraları yine orgutun oğrenci evlerinde kullandıkları, yeni orgut mensubu temin etmek icin cocuklu ve yardıma muhtac aileleri tespit ederek ilgilendikleri, tum bunları belli bir duzen icerisinde sistematik olarak orgutun yapısına uygun bicimde yaptıkları tespit edilen, guncel yapılanma kapsamında 10, eğitim yapılanması kapsamında olmak uzere toplam 21 şupheliye yonelik 4 il ve 27 adreste eş zamanlı operasyon gercekleştirildi. Operasyonda gozaltına alınan 21 şuphelinin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği oğrenildi. Ote yandan, adliyeye sevk edilen 21 şupheliden 12 ’si tutuklandı; 9 şupheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.