Mersin ’de yaşayan Ukraynalılar, merkez ilce Mezitli Belediyesi Demokrasi Meydanında toplanarak, Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşa karşı tepkilerini dile getirdiler. Mersin Ukraynalılar Kultur ve Eğitim Derneği onculuğunde bir araya gelen Ukraynalılara, Rusya vatandaşları da destek verdi. “Biz uluslararası dunyada yaşıyoruz. Kardeşlik olmalıdır” Rus vatandaşı Venera Kildyusheva ile Ukraynalı Natalia Kakıcı da Mersin ’den tum dunyaya ‘kardeşlik ’ mesajı verdiler. 10 yıldır Turkiye ’de yaşayan Rus vatandaşı Venera Kildyusheva, “Rusya ’da yaşan butun Rus arkadaşlarım duşunceli ve bu savaşa karşı. Ben Ukraynalı arkadaşlarıma destek olmak ve bir eli tutmak icin buraya geldim. Biz savaşa her zaman karşıyız. Bu savaş hemen durdurulmalı. Biz uluslararası dunyada yaşıyoruz. Kardeşlik olmalıdır. Her zaman savaşa hayır” dedi.
10 yıldır Turkiye ’de yaşadığını belirten Ukraynalı Natalia Kakıcı da savaş nedeniyle cok uzgun olduklarını soyledi. “İcim yanıyor, tarif edemiyoruz. ‘Savaşa hayır ’ diyoruz. Bu savaşın derhal durdurulması lazım” diyen Kakıcı, Ukrayna ’da her koşede akrabaları ve arkadaşları olduğunu belirtti.
Oldukca duygulanan ve gozyaşlarına hakim olamayan Kakıcı, “Bu duyguyu Allah korusun hic kimse yaşamasın; cunku her iki saatte bir ‘hayattalar mı ’ diye arıyorum. Gercekten cok zor. Annem, babam, kardeşim, yeğenim, teyzeler, halalar, herkes orada. Bolge bolge durumları değişiyor. En kotu bolge Harkov ve Kiev. Uzuntulu bir durum. Şu anda kelime bulamıyorum. İcimde neler neler yaşıyorum. Dunyaya cağrım; konuşup anlaşmak, masum insanların, cocukların olmemesi lazım. Sivil insanlar oluyor. Onların ne gunahı, sucu var?” diye konuştu.