Nevşehir'in Avanos ilcesinde kafe işleten Yusuf Aldağ (26), Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı nedeniyle başlatılan yardım kampanyasına katkıda bulundu. Ceşitli kıyafetlerle birlikte askerdeyken kullandığı kamuflajı paketleyen Aldağ, icine Ukraynaca, "Merhaba, ben Yusuf. Eğer savaştan sonra hayatta kalırsan seni Turkiye'ye davet ediyorum. Ulken uğruna olursen bizim icin bu bir onur olacaktır." yazılı not bıraktı. Kargoyla gonderdiği paketin icindeki notun, Ukrayna'nın Ankara Buyukelciliği tarafından paylaşılmasının ardından Aldağ'a, Turkiye ve Ukrayna'dan cok sayıda telefon ve teşekkur mesajı geldi. Aladağ internette karşılaştığı yardım kampanyasına destek vermek icin paket hazırladığını, icine bıraktığı not ile gundeme gelebileceğini duşunmediğini soyledi.
Savaşın bir an once sona ermesini dileyen Aldağ, şoyle konuştu: "Televizyonda gorduğumuz bir cocuğun bomba sesiyle ağlaması bizi etkiledi, eşim hamile olduğu icin cok uzulduk. Sonucta toprak icin savaşıyorlar, olmek de var donmek de. Pakete ceşitli kıyafetler ile en uste de kendi askeri uniformam vardı, onu koydum. İş yerinde bulaşık yıkarken telefonum caldı, Turkiye'den ve Ukrayna'dan telefon ve mesajlar gelmeye başladı. İngilizce yazarak anlaşıyoruz. Elimizden ne gelirse yardım yapmalıyız."