Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri harekat 6'ıncı gununde de devam ediyor. Rus işgaline karşı bircok vatandaş yaşadıkları yerleri terk ederken, bazı vatandaşlar da sığınaklarda yaşam mucadelesi veriyor. Ote yandan ise Turk vatandaşları guvenli bir şekilde bolgeden Turkiye ’ye donmeye calışıyor. Otobusler ve kendi araclarıyla 4 gundur binlerce vatandaş ana yurda giriş yaptı. Gelen vatandaşlar arasında bulunan Muhammet Enes Tok isimli bir vatandaş Ukrayna ’ya giderken yanında goturduğu Turk Bayrağı ’nın tekrar yanında getirdi. Tok, bayrağı Kapıkule Sınır Kapısı ’nda kendisini karşılayan heyetten bir gorevliye, operek teslim etti.
Tok, "Ben gorevli arkadaşa operek bayrağı teslim ediyorum. Zor gunler gecirdik. Şu 6 gun icerisinde biz yoldayken o bolgede bombalanan yollar oldu. Rotamızı değiştirmemiz gerekti. Tamamen anlık olarak değiştirdik. Araba bizim bile değildi. Ukraynalı arkadaşlarımız yardımcı oldu. Butun eşyalarımızı orada bıraktık. Değerli olabilecek eşyalarımı aldım sadece. Millet olarak devlet olarak gucluyuz biz ama Ukraynalıların gercekten yardıma ihtiyacları var." dedi. Ukrayna ’dan gelen Ahmet Gok isimli bir oğrenci ise Liviv bolgesinden geldiklerini soyleyerek, "Yaklaşık olarak 48 saat surdu buraya ulaşmamız. Sabahları biz alarmlarla uyandık. Marketlerde son zamanlarda makarna bile alamayacak hale geldik." diye konuştu.