Tunceli, koronavirus vaka yoğunluğu bir onceki haftaya gore en cok artan 10 il arasında yer aldı. İl Sağlık Muduru Yardımcısı Dr. Hakkı Ataş, kentte nufusun buyuk coğunluğunun aşılı olması nedeniyle hastaneye yatışlarda ve olum oranlarında artış yaşanmadığı bildirildi. Ataş, son zamanlarda vaka artışlarının eğitim-oğretim doneminin başlaması ve mevsime bağlı kapalı alanlarda gecirilen surenin uzamasından kaynaklı olduğunu soyledi. Vaka artışlarına rağmen hastane servisi ve yoğun bakım doluluk oranlarında artış gozlemlenmediğini ifade eden Ataş, viruse yakalanan coğu hastanın eksik aşılı olduğunu dile getirdi.
Kentte iki doz koronavirus aşısı olanların yuzde 80'in uzerinde olduğuna işaret eden Ataş, "Eksik aşılı olan kişilerin aşılarını bir an once tamamlamalarını tavsiye ediyoruz. Yakın zamanda il merkezimizde yerli aşı TURKOVAC uygulanmaya başlandı ve şu anda tum ilcelerimizde bu aşı yapılıyor." dedi. Ataş, gelecek haftalarda vaka sayılarında duşuş beklediklerini belirterek, "Bu surec icerisinde maske, mesafe ve aşı konusundaki hassasiyetimizi yeniden gundeme getirip toplumumuzu bu noktada destek olmaya devam ediyorum. Vaka sayılarımız yuksek seyretmesine rağmen olum oranlarımızda bunun paralelinde bir artış gozlenmemektedir. Bunun sebebi de yuksek duzeydeki tam aşılı nufusa sahip olmamızdan kaynaklanıyor." diye konuştu.