Rusya ’nın Ukrayna ’da başlattığı askeri operasyon 5 gundur devam ediyor… Bircok bolgede vatandaşlar, Rus askerlerine karşı sivil direnişlerini surduruyor… Sumskaya bolgesinde koyune donup evine gitmek isteyen Ukraynalı bir kadın Rus askerleri tarafından durdurulunca tepki gosterdi. Rus askerinin aracta oturan Ukraynalı kadınların yanına gelmesiyle başlayan diyalogda bir kadın askerlere tepki gosterdi. Kadın askerlere karşı, "Kırmızı bandajlı insanlar beni durdurdular kimlik gostermemi ve bagajımı acmamı istiyorlar. Neden evrak gosterecekmişim? Teroristlere evrak gostermem. Ben Ukrayna vatandaşıyım ve burada doğdum. Toprağımızda ne işiniz var? Neden babalarımızı, cocuklarımız oldurmeye geldiniz? Kimsiniz siz? Kadınlara karşı otomatik silahla duruyorsunuz. Sumi ’ye neden geldiniz?" ifadelerini kullandı. Cernihiv bolgesine bağlı Senkovka koyunde ise halk, Rus askerlerinin onune gecerek cıplak elleriyle tankların ilerleyişini engelledi. Ukraynalı kadın: Toprağımda ne işin var terorist ViDEO