Rus guclerinin Ukrayna'ya başlattığı askeri harekat surerken, sıcak noktalardan biri de Zaporijya kentinde son gunlerde bomba sesleri duyuluyor. Ulkede yaşayan Turkiye Aşcılar Federasyonu Ukrayna Temsilcisi Emrecan Tekin, eşi Anastasia ve oğlu Cihangir (2) ile şehirde mahsur kaldı. Tekin ve eşi, Ukrayna askerleri icin ulke vatandaşlarıyla sığınakta yemek yapmaya başladı. Halkın askerler icin seferber olduğunu belirten Emrecan Tekin, "Durumumuz cok kotu. Sığınaklarda cok kalabalığız. Yemek ve su sıkıntımız var. İnsani yardım bekliyoruz. Dun ağır bir bombardıman yaşadık. Tum yetkililere sesleniyoruz. Lutfen bizi kurtarın. Suyumuz bitmek uzere. Marketler ve eczaneler kapalı. Buradaki insanlar Ukrayna'nın huzuru icin uğraşıyor. Buradaki halk Ukrayna askerlerine yemek yapmak icin seferber olmuş durumda. Askerlere destek olmak icin ekmekler yapılıyor ancak buraya inanılmaz bir bombardıman var. Biz de Ukrayna askerlerine yardım ediyoruz. Ukrayna'nın savunulması icin elimizden geleni yapıyoruz" dedi.
Ukrayna'da vatandaşlara silah dağıtıldığını belirten Tekin, "Silah alanlar icinde genc, yaşlı herkes vardı. Cok fazla silah dağıtımı yapıldı. 4 gundur sığınaklardayız. Burada bir insanlık zulmu var. Rus askerleri sivil halka saldırıyor. Dun gece sığınakta cok ağır bir bombardımana denk geldik. Her bomba atıldığında deprem oluyor gibi hissediyoruz. Sığınaklar cok kucuk ve havasız. Hasta olanlar, yaşlılar ve bebekler var. Benim cocuğum da nefes almakta zorlandı. Buraya sıkıştık ancak insanlar elinden geldiğince yardım etmeye calışıyor" şeklinde konuştu.