Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı kazanan kadrosunun onemli isimlerinden Fatih Akyel, dikkat ceken acıklamalara imza attı. Real Madrid'e transferinin iptal olduğunu belirten Akyel, carpıcı bir acıklama yaptı. Galatasaray altyapısından yetiştikten sonra Fenerbahce ve Trabzonspor formaları da giyen eski futbolcu Fatih Akyel sarı-kırmızılı takımda oynadığı donemde Real Madrid'den teklif aldığını ancak bu transferin Fatih Terim'in oyuncunun Galatasaray'da kalmasını istediği icin gercekleşmediğini acıkladı. Fatih Terim'in Galatasaray'ın kendisine ihtiyac duyduğunu ve bu nedenle o donemde takımda kalmayı sectiğini belirten Akyel, sonrasında ise Mallorca'ya transfer olmuştu. Ajansspor'dan Ahmet Uykan'a konuşan milli futbolcu, İspanyol ekibine transfer olduğu donemde bazı Galatasaraylı yoneticilerin kendileri kişisel menfaatleri icin para talep ettiğini one suren Akyel, Mallorca'nın buna yanaşmaması nedeniyle bedelsiz ayrıldığını soyledi. Galatasaray'ın Super Kupa'da Real Madrid'i 2-1 yenerek kupaya uzandığı karşılaşmada Mario Jardel'in galibiyeti getiren altın golunde asisti yapan Akyel, bu karşılaşmada oyuna girmesini sağlayan ismin ise Gheorghe Hagi olduğunu belirtti: "O macta sağ kanatta Capone oynuyordu. Kotu gunundeydi. Ben de yedektim. Hagi, sonradan oyundan cıktı. Lucescu da Capone kotu oynamasına rağmen onu oynatmakta ısrar ediyordu. Hagi de Lucescu ’nun yanına giderek, ’Gormuyor musun Capone iyi değil. Niye Fatih ’i oyuna sokmuyorsun. ’ dedi. "Bir sure gecmesine rağmen Lucescu, yine beni oyuna almayınca Hagi, bana donerek, ’Fatih soyun. Oyuna gireceksin ’ dedi. Lucescu, bu kez Hagi ’yi dinlemek zorunda kaldı. Hagi ’nin ilk kez boyle bir şey yaptığına şahit oldum. Belki benim gol attıracağım icine doğmuştu."