İzmit'te ticaretle uğraşan Nail Baki'nin eşi ve kızı, gectiğimiz gunlerde Ukrayna'da yaşayan akrabalarını ziyarete gitti. Rusya, Ukrayna'ya saldırınca Nail Baki'nin eşi Nila ve kızı Darina mahsur kaldı.Nail Baki, onceki gun eşi ve kızını almak icin İzmit'ten yola cıktı. Gerekli izinleri alan Nail Baki, Moldova'dan Ukrayna'ya gecti. İzmit'ten yaklaşık 1500 kilometre giderek Vinnitsa kentine ulaşan Nail Baki, eşi Nila ve Darina'ya aldı. Nail Baki, buyuk korku yaşayan eşi ve kızıyla birlikte dun gece saatlerinde yola cıktı. Nail Baki, eşi ve kızının cok korktuğunu, 4 gun uyuyamadığını belirterek, "Ukrayna'da insanlık dramı yaşanıyor. Cok ani başladı ve hava sahası kapanınca eşim ve kızım Turkiye'ye gelemediler. Orada kaldılar. Duramadım Turkiye'de. Cunku hicbir şekilde getiremiyorum ucakla veya başka bir şekilde. Bombardımandan dolayı sokağa cıkma yasakları başladı, korkuyorlar. Arabama atlayıp, gerekli evrakı hazırlayıp Bulgaristan, Romanya ve Moldova uzerinden geldim. Sınırdan gectim ama surekli siren sesleri var. Bazı yerlerde durduk, aracın altına saklandık. Bu şekilde gittim aldım onları. Şimdi donuyoruz. Korkuyoruz ama siren seslerini duymamak icin muziğin sesini actık." dedi. Nail Baki, bugun Romanya'da olduklarını, eşi ve kızının cok yorgun olduğunu, biraz dinlendikten sonra yola cıkacaklarını soyledi.