Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Şule Yuksel Şenler icin hazırlanan "Şule Belgeseli"nde merhumeyi anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT1'in Twitter hesabından paylaşılan belgeselin tanıtım videosunda Şenler icin, "Kitap ve yazılarının yanı sıra ulkenin dort bir yanını dolaşarak verdiği konferanslarıyla da on binlerce insana en zor zamanlarda buyuk bir cesaret vermiştir." ifadelerini kullandı.
Emine Erdoğan ise başortulu oğrencilerin universitelerde tesetturlu şekilde okuyabilmelerinin onundeki engellerin kaldırılması talebine onculuk eden Şenler'e, "Şule abla" diye hitap ettiğini belirterek, şunları kaydetti: "Ben ve benim gibi bircok genc hanıma yon vermiş biriydi. Şule abla, 'Sizler benim hayalimin susuyken bugun hayallerimin gerceğisiniz.' diyebilmiştir. İcinde yaşamaya arzuladığımız dunyayı kuracak cesareti vermiştir o bize." Kitapları, yazıları ve konferansları ile on binlerce insana cesaret veren Şule Yuksel Şenler ’in mucadele dolu hayatını konu alan belgesel 28 Şubat Pazartesi saat 19.45'de TRT1'de yayınlanacak.