Bir donem Werder Bremen II kadrosunda yer alan ve son olarak Almanya Oberliga ekiplerinden TB Uphusen forması giyen gurbetci oyuncu Abdullah Doğan, Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımına transferini tamamlamak ve resmi imzaları atmak icin Ukrayna'nın Kharkov kentine gitti. Doğan'ın havalimanına inmesinin ardından Rusya'nın Ukrayna'ya harekat başlamasından dolayı gurbetci oyuncu, ulkede mahsur kaldı. Bulunduğu sığınakta acıklamalarda bulunan Abdullah Doğan, cocukların ve yaşlıların da aralarında bulunduğu yaklaşık 50-60 kişinin yer aldığı bir sığınakta endişeli bekleyişini surduruyor. Kharkov kentine indiği anda, havalimanında bulunan askerlerin "Hayatınızı kurtarmaya bakın" dediğini vurgulayan Doğan, "Burada 5'inci gunume gireceğim. Zor durumdayız, herkesten yardım istiyoruz. Burada kucuk cocuklar, yaşlı insanlar var. Yerin altında yaşıyoruz" diye konuştu. Sığınakta mahsur kaldıklarını belirten Doğan, insanların her an bomba patlama ihtimali ile endişeli olduğunu soyledi. Doğan, "Şu anda dışarı cıkma yasağı var, cıkanı da vuruyorlar. Cok dikkat etmemiz lazım. Dua ediyoruz. İhtiyacımız var her zaman. Korkarak marketlere gidip bir şeyler almaya calışıyoruz, her zaman da istediğimizi alamıyoruz. Bir şey kalmamış marketlerde." ifadelerini kullandı. Doğan, yaşananlara rağmen umudunu yitirmediğinin altını cizerek, "Yardım ne kadar cabuk gelirse o kadar iyi. Ruslar bayağı hırslı. Giriyorlar, sıkıyorlar. Bir isteğim var, sesimizi duysunlar. Bize yardım etsinler. Biz burada guclu duracağız ve inanıyorum ki buradan cıkacağız." şeklinde konuştu.