Rusya saldırılarından kacan Ukraynalılardan bazıları Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı ’ndan Turkiye ’ye giriş yapmaya başladı. Gelenler arasında bulunanlardan Kechekhmadze ailesinin 23 yaşındaki kızları Mina ise sınır kapısında bekleyen gazetecilere roportaj verdi. Mina Kechekhmadze 2 gundur yolda olduklarını anlatarak, "2 gundur yoldayız. Moldova ’da biraz kaldık. 1 geceliğine orada oda kiraladık. Şimdi ise Gurcistan ’a gidiyoruz. Ukrayna ’da buyukbabamlar kaldı. Cok fazla kopru yıkıldı Ruslar gecemesin diye. Bence Ukrayna guclu ve Ukrayna bağımsız. Dunya bu konuda bizlere yardım edecek” dedi.
Ote yandan, Ukrayna ’dan 3 aylık torunu, oğlu ve geliniyle ile Ankara ’ya gitmek icin Turkiye ’ye gelen ve Hamzabeyli Sınır Kapısı ’ndan Turkiye ’ye giriş yapan gozu yaşlı babaanne Olena Ozdoğan, "Cok konuşamıyorum cunku benim icin cok zor. Savaş yerinde annem arkadaşlarım kaldı. Benim kalbim ağrıyor. Torunum icin yardım istiyorum. İnanılmaz bir olay bu medeni zamanda yaşadığımız şeyler. Butun diplomatlara sesleniyorum insanlar cok korkuyor. Rusya ’yı sevmiyorum. Herkes icin cok zor. 5 saat savaş alanında kaldık Kiev ’de. Cok yorulduk. Oğlum gelinim ve torunumla geldik. Askerlerimiz icin cok endişeliyiz arkadaşlarımız icin de oyle” diye konuştu.