Evet hÂl fiyatını artırmayan bir yer var. Eskişehir Hamamyolu ’nda cay ocağı işletmeciliği yapan Mehmet Orus isimli esnaf, zam yapan bircok işletmenin aksine cayın bardağını hÂl 1 lira 25 kuruştan satmaya devam edince muşterisi arttı. Şeker ve cay fiyatlarının artmasıyla birlikte kafe ve cay ocaklarında bir bardak cayın fiyatı bir hayli yukseldi. Bazı kafelerde bir bardak cayın fiyatı 6-7 liraları bulurken, cay ocaklarında da fiyatlar oldukca arttı. Gelen muşterilerinin hesaplı cay icmeleri icin bir bardak cayı 1 lira 25 kuruştan sattığını belirten Orus, ozellikle Hamamyolu ’nda oturan insanların cay icmek icin kendi işletmesini tercih ettiğini soyledi.
Ote yandan bir bardak cayı ucuz fiyattan sattığı icin zarar etmediğini dile getiren Orus, surumden kazandığını vurguladı.
Orus, "Cevre esnafa bir bardak cayı 1 lira 25 kuruşa verdiğim icin buraya gelen muşterimize de aynı fiyattan vermeyi daha mantıklı buluyorum. Cok muşterim olmasa da ben bu elektriği odeyeceğim, kirayı odeyeceğim, aynı masrafı yapacağım. En azından buraya gelen vatandaşlar hesaplı cay icsin diye bu fiyattan satmaya devam ediyorum. Hamamyolu ’nda benden cay alıp oturan cok muşterim var. Dışarıda tabelam var zaten kim olursa olsun herkese aynı fiyat” diye konuştu.