Rusya ’nın dun sabah saatlerinde Ukrayna ’ya başlattığı operasyon devam ediyor… Rus kontrolune gecen Herson ’dan gelen goruntuler, bolgede yaşananları gozler onune serdi. Ukraynalı bir vatandaşın kaydettiği goruntulerde patlayan benzin istasyonu, parcalanmış araclar ve askerlerin cansız bedenleri dikkat cekti. Goruntuleri kaydeden kişi, "Bizim aracımızın tekerleri patlamış belli ki ateş acmışlar. Tır dortluleri acmış bekliyor. Benzin istasyonuna geciyoruz ve burada gaz hattı yanıyor. Benzin istasyonu harap olmuş durumda. Tahrip olmuş bir Rus tankı var. Sanırım hava saldırısı sonucu tahrip edilmiş. Benzinliğin icinde ters donmuş bir arac da var. Diğer askeri araclar da biraz ilerde. Top atan silahlar da var. Koprude ilerlemek mumkun ancak cok fazla taş var yolda ve kopru tahrip edilmiş durumda. Olmuş insanlar hala koprude duruyor ve kimse gelip almamış. Daha cekmek istemiyorum." ifadelerini kullandı. Ukrayna'da, evinin penceresinden ucak saldırısını goruntuledi
Bir başka goruntude ise pencereden cekim yapan kadın ucak saldırısı anlarını kayda aldı. Saldırının ardından panikle guvenli bir alana kacan ev halkı, "Ben goremiyorum. Aman Allah ’ım. Cabuk yer altı sığınağına doğru koşun" ifadelerini kullandı.
Bir başka goruntude ise pencereden cekim yapan kadın ucak saldırısı anlarını kayda aldı. Saldırının ardından panikle guvenli bir alana kacan ev halkı, "Ben goremiyorum. Aman Allah ’ım. Cabuk yer altı sığınağına doğru koşun" ifadelerini kullandı.