Ankara ’nın Kecioren ilcesine kuyumculuk yapan Harun B., İsmail A. ve İsmail S., iddiaya gore kendisine emanet edilen altın ve parayla kactı. 30 yıldır kuyumculuk yapan şuphelilerin muştekilere guven sağlayarak kendilerine emanet edilen altın ve paraları toplayarak daha sonra teslim etme bahanesiyle ortadan kaybolduğu belirlendi. Toplamda 158 kişiyi dolandırdıkları tespit edilen ve tutuklanan şupheliler hakkında Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesince iddianame duzenlendi. Maddi zarara uğradıklarını belirten 158 muşteki, kuyumcular hakkında şikayetci olduklarını beyan etti. Ankara'da kuyumcunun emanet altınlarla kactığı iddiasıyla dukkan onunde toplandılar Toplamda 20 milyon TL ile ortadan kaybolan kuyumcuların ellerinde gram ve ceyrek altın, altın yuzuk ve bilezik gibi ziynet eşyalarının yanı sıra doviz ve TL cinsinden yuklu miktarda paranın da olduğu tespit edildi. Şuphelilere alacağı altının parasını verip altınların bir turlu kendisine verilmediğini soyleyen mağdur Nurcan H., "Yaklaşık 10 yıldır kendilerinden alışveriş yapmaktayım. Kendilerinden 39 gram 22 ayar bilezik satın aldım ancak ellerinde olmadığını soyleyerek bana teslim etmediler. Daha sonra 8 ceyrek altın daha aldım ama yine altınlar elinde olmadığını soyleyerek teslim etmediler. Beni surekli oyaladılar, daha sonra kuyumcunun kapandığını oğrendim şahıslardan şikayetciyim." dedi.
Kuyumculara para emanet eden bir diğer mağdur Metin G. ise, "Emanet olarak kendilerinde durması icin 500 Euro ve 15 bin TL ’yi İsmail S. ’ye teslim ettim. Kuyumcuya emanetler icin gittiğimde dukkanı kapalı gorunce dolandırıldığımı anladım." beyanında bulundu. Toplamda 158 kişiyi dolandıran şupheliler hakkında hazırlanan iddianamede, "Harun B. ve İsmail S. ’nin ticari faaliyetleri kapsamında kendilerine duyulan guveni kotuye kullanarak muşterileri olan muştekilere yonelik hileli hareketlerle 'Serbest meslek sahibi kişilerin mesleklerinden dolayı kendilerine duyulan guvenin kotuye kullanılması' suretiyle dolandırıcılık sucunu işledikleri ve yine her ne kadar şupheli İsmail A. ’nın iş yeri calışanı olsa da muştekilerden alınan altınların ve paraların listesini tutmak gibi baştan beri eylemler icerisinde bulunarak ve muşterileri olan muştekilere guven duygusu vererek şupheliler Harun B. ve İsmail S. ’nin eylemine doğrudan bilerek katıldığı ve boylece her uc şuphelinin 'Serbest meslek sahibi kişilerin mesleklerinden dolayı kendilerine duyulan guvenin kotuye kullanılması' suretiyle dolandırıcılık sucunu işledikleri anlaşıldığından TCK ’nın 158/1 maddesi uyarınca cezalandırılmalarına karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur." denildi. Hazırlanan iddianamede şuphelilerin 'dolandırıcılık' sucundan 158 kez olmak uzere bin 580 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.