Rusya'nın Ukrayna'ya yonelik askeri harekatı sonrası bolgeye ucuşlar kapandı. Turistik ziyaret icin İstanbul'a gelen bir grup Ukraynalı, ulkelerine donemeyince otellerinde mahsur kaldı. Bakırkoy'de bulunan Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu'na gelen Ukrayna vatandaşları yetkililerden yardım istedi. Konsolosluğa başvuran Ukrayna vatandaşlarından biri, "Cok fazla kişiyiz. Biz ekmeksiz susuz, otelsiz kaldık. Bizim konsolosluğumuz ne karar verecek bunu bilmiyoruz. Parasız ve acız ancak ulkemize geri gondermiyorlar. Turkiye ’den gitmemiz icin bize yardım edin. Turkiye uzun yıllardır calıştığımız bir ulke. Ondan dolayı bize yardım etmek zorunda. Cok fazla kadın var ve onlara yardım edilmesini rica ediyoruz. Hepimiz yetişkin, 60-70 yaşında insanlarız. Laleli'de işverenlerle calışıyorlar. Laleli esnafından bize en azından bir parca ekmek vererek yardım etmelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı. Oğlu Odessa'da okuyan Necla Dolaşık da Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu'na gelerek bilgi almaya calıştı. Dolaşık, "Oğlum ile konuştum. Savaşın her turlusune karşıyız. İnsanca yaşamak istiyoruz. Oğlumun sağ salim gelmesini istiyorum." dedi.