"Eğitimin yaşı yoktur." ifadesinin gercek olduğunu ispatlar nitelikte bir gelişme yaşandı. 82 yaşındaki Mustafa Yavuz Yalcınkaya, Ankara Universitesi Hukuk Fakultesi'ndeki eğitimini tamamlayarak diplomasını aldı. Yalcınkaya, Turkiye'deki en yaşlı universite oğrencisi olarak tarihe gecti. Gelin 82 yaşında avukat olan Mustafa Yavuz Yalcınkaya'nın hikayesine birlikte bakalım.
Mustafa Yavuz Yalcınkaya, aslında 1959 yılında Ankara Universitesi Hukuk Fakultesi bolumunu kazanmıştı. Ancak 1960 yılında yaşanan darbeden sonra lise mezunlarına tanınan yedek astsubaylık hakkı, Yalcınkaya'nın fikrini değiştirdi. Bu haktan faydalanarak askeri oğretmen olan Yalcınkaya, emekli olduktan sonra da universite oğrenimini tamamlamak istedi. Sonunda da beklenen oldu ve 82 yaşındaki vatandaş, hukuk diplomasını resmen aldı.
[h=2]Karşınızda Turkiye'nin en yaşlı universite oğrencisi[/h]
82 yaşındaki Mustafa Yavuz Yalcınkaya, aynı zamanda muzikle de ilgileniyordu. Diplomasını alırken şarkılar da soyleyen Yalcınkaya, toren katılımcılarına eğlenceli anlar yaşattı. Bundan sonraki yaşantısını hukuk mezunu bir birey olarak gecirecek Mustafa Yavuz Yalcınkaya, diploma toreninde şoyle konuştu:
"Bana bu guzel gunu hediye eden rektorumuze, dekanımıza ve kıymetli talebe arkadaşlarıma teşekkur ediyorum. Ankara Universitesi ’ne 1959 yılında kaydoldum ve 1960 ihtilali olduktan sonra lise mezunları oğretmen olarak askere alınınca askere gittim. Donuşte ‘Hukuk zor, bitiremezsin. Daha kolay bir okul oku' dediler. Ben de Dil-Tarih Coğrafya Fakultesi ’ne kaydoldum. O arada eşimle tanıştım. Daha sonra Paris'e gittim ve 2 yıl orada kaldım. Derken iki af cıktı. Birinci aftan yararlandım ve hukuk fakultesine geldim. Daha sonra Antalya'daki işlerim yuzunden okulu yine bırakmak zorunda kaldım. Bir af daha cıktı, son afla birlikte uc sene daha devam ederek fakulteyi bitirdim. Fakulteyi bitirmemde emeği gecen ve af cıkaran herkese teşekkur ederim..."