Adana'nın Kozan ilcesi Tavşantepe Mahallesi'nde bir apartman dairesinde yaşayan Akıl ailesi, peş peşe cıkan yangınlar nedeni ile zor gunler yaşadıklarını belirtti. 7 cocuk sahibi Bahar - Kenan Akıl ciftinin 3 gundur peş peşe cıkan yangın nedeniyle evdeki eşyaları zarar gordu. Tum eşyaları parca parca yanan ve evleri savaş alanına donen aile yangınların dinmesi icin cozum bekliyor. 20 Şubat ’ta apartman boşluğunda cıkan ilk yangına itfaiye ekiplerinin mudahale ettiğini soyleyen Kenan Akıl (38), ilk etapta elektrik kontağı ve cocukların yangını cıkarabileceğinden şuphelendiklerini soyledi. Evde bulundukları odada Kur'an-ı Kerim dinleyen ve bircok kez kendi gozleri onunde eşyaların bir anda alev aldığını soyleyen Akıl cifti, komşuları ile birlikte buyuk panik yaşadıklarını soyledi. Balkonda ıslak sofra bezinin ve buzdolabının ustunde duran buhar makinasının bir anda alev aldığını anlatan Akıl, "2 yıl oldu burayı alalı. Bugune kadar bir sorun yoktu. Ben maden ocağında calışıyorum. Eşim 3 gun once ulaştı geldim. Geldiğimden beri evde her şey yanıyor. Yangının elektrikten kaynaklanmadığı belirlendi. Cocuğun beşiği erimeye başlıyor. Siz burada iken cocuğun uzeri ısındı ve hic lekesi olmayan kıyafeti yanmaya calıştı. Evimizin yanan eşyalarını balkondan aşağıya attık. Cocuklar gozumuzun onundeyken oluyor. Buhar makinası gozumun onunde tutuştu. Komşumuz burada cekim yaparken canlı canlı başka yer odada kimse yokken yanmaya başladı. Sabaha kadar nobet tutuyoruz. Elbiseler yorganlar her şey yandı." dedi.
Bahar Akıl da cocukları yanındayken odalar bomboşken eşyalarının bir anda yanmaya başladığını anlatarak, "Ne yapacağımızı şaşırdık. Korku icinde yaşıyoruz. Cocuğun kıyafeti sizin yanınızda yanmaya calıştı. Tum cocukların kıyafetleri eşyalar gitti" diye konuştu. Komşuları ise eve geldiklerinde cep telefonu ile cekim yaparken başka odada yangın cıktığını anbean kaydettiklerini anlattı. Akıl ailesi, yangınların bitmesi icin cozum bekliyor.