ABD ekonomisi, 2021'in dorduncu ceyreğinde yuzde 7 buyudu. ABD Ticaret Bakanlığı, 2021'in Ekim-Aralık donemine ait GSYH verisine ilişkin ikinci tahminleri acıkladı. Buna gore, ABD'de GSYH, gecen yılın dorduncu ceyreğinde yıllıklandırılmış olarak yuzde 7 arttı. Ulkenin GSYH verisine ilişkin ocak ayında yayınlanan oncu verilerde, ekonominin gecen yılın dorduncu ceyreğinde yuzde 6,9 buyuduğu kaydedilmişti. ABD ekonomisi, gecen yılın ilk ceyreğinde yuzde 6,3 ve ikinci ceyreğinde yuzde 6,7'lik buyume gosterirken, buyume hızı ucuncu ceyrekte yuzde 2,3 ile yavaşlama kaydetmişti. Ulke ekonomisi, 2021 genelinde ise yuzde 5,7 ile 1984'ten bu yana en guclu buyumeyi kaydetti. ABD ekonomisi, koronavirus salgınının etkisiyle 2020'de yuzde 3,4 kuculmuştu. Bu donemde ABD ekonomisinin buyume performansında, ozel stok yatırımları, ihracat, kişisel tuketim harcamaları ve konut dışı sabit yatırımlardaki artışın federal, eyalet ve yerel yonetim harcamalarındaki duşuşle kısmen dengelenmesi etkili oldu. Aynı donemde ithalat da artış gosterdi. Dorduncu ceyreğe ait GSYH'deki revizyonda ise sabit yatırımlar ile eyalet ve yerel yonetim harcamalarındaki yukarı yonlu revizyonların kişisel tuketim harcamalarında yapılan aşağı yonlu revizyonla dengelenmesi belirleyici oldu.