Gectiğimiz yılın mayıs ayında Yalova - Bursa kara yolunda gece saatlerinde sokağa cıkma yasağına rağmen trafiğe cıkan 19 yaşındaki ehliyetsiz surucu Zulfukar İ., uygulama noktasındaki polis memuru Mustafa Emanetoğlu'na carparak şehit olmasına sebep olmuştu. Olay sonrası Zulfukar İ. tutuklanırken, iki kişi de tutuksuz yargılanmaya başlamıştı. 3 sanıklı davanın 2 ’inci duruşması bugun Bugun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde goruldu. Duruşmada muebbet hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanık Zulfukar İ. (19) ile tutuksuz yargılanan S.Y. hazır bulundu. Diğer sanık S.İ ise duruşmaya katılmadı. Davaya şehit polisin babası Necati Emanetoğlu ve annesi Zehra Emanetoğlu da katıldı. Duruşmada, kaza bolgesinin gerisinde bulunan kameradan alınan kayıtta Zulfukar İ. ’nin kullandığı aracın gecişi izlendi. Sanık Zulfukar İ. ’nin avukatı Yakup Taşcı, mahkeme icin hazırlanan bilirkişi raporuna itiraz etti. Taşcı, raporun kaza oncesi tespitlere dayandığını ve taraflı olduğunu iddia etti. Taşcı, sanığın şerit değiştirerek polis memuruna carpmamaya calıştığını, ortada oldurmeye yonelik kasıt bulunmadığını dile getirdi.
Taşcı, sanık Zulfukar İ. ’nin yaşanan durum sonrasında cok sayıda hap icerek kendisini oldurmeye calışmasının kasıt olmadığının gostergesi olduğunu ifade etti. Ara duruşmada savcının tahliye talebinin ortadan kalktığını ileri suren Taşcı, yaklaşık 1 yıldır tutuklu bulunan sanığın adli kontrol şartıyla tahliye edilmesini istedi. Şehit polisin ailesinin avukatı Cemal İnci, bilirkişi raporuyla ilgili diyeceklerinin bulunmadığını dile getirdi. İnci, olayın bilincli, kasıtlı meydana geldiğini ifade ederek olay sonrası otomobilin plakasının gizlenmesinin buna delil olarak gosterilebileceğini ifade etti. Avukat Taşcı ise plakanın S.Y. tarafından gizlenmek istediğini kaydetti. Savcı ise ara duruşmada tahliye gibi bir talepte bulunmadığını bildirdi. Sanık Zulfukar İ. ise kasten oldurme suclamasını reddetti. Carpmamak icin şerit değiştirdiğini belirten Zulfukar İ., "Ben kimseyi bilerek, isteyerek oldurmedim. Zaten aracı vites kuculterek yavaşlattım. Carpma sırasında bilirkişi raporu 42,5 kilometre hızda olduğumu gosteriyor. dedi. Mahkeme Zulfukar İ. ’nin akıl sağlığının yerinde olup olmadığı ve kusura ilişkin raporun beklenmesini kararlaştırırken, heyet ayrıca sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.