Gectiğimiz yılın başlarında otomotiv sektorunde patlak veren ve ardından diğer sektorlere sıcrayan kuresel cip tedarik sorunları, gunumuzde şirketleri zor durumda bırakmaya devam ediyor. Yeni gelen bilgilere gore, Apple'ın ekran tedarikcisi Cinli BOE, cip sıkıntıları sebebiyle iPhone'lar icin OLED panellerinde uretim sorunları yaşıyor. Şirketin yaşadığı uretim sorunlarının iki ay devam edeceği bildiriliyor. BOE, Apple'ın iPhone ekran panelleri icin ekran surucusu entegre devrelerini LX Semicon'dan tedarik ediyor. Son zamanlarda talep yukselmesi ve cip krizi, LX Semicon'un duşuk uretim kapasitesine olumsuz yansıyor. Ayrıca LX Semicon'un onceliği LG Display'e vermesi de iPhone ekranları uretim surecini daha da geciktiriyor.
Apple'ın 2022'nin ilk yarısında BOE'ye iPhone'lar icin 10 milyon adede kadar OLED panel sipariş etmesi bekleniyor. Bu rakam yıl sonuna kadar 40 milyon adede kadar cıkabilir. Tum bunlarla birlikte, yaşanan cip sorunları nedeniyle yıl sonuna kadar bu uretim hedeflerine ulaşılması oldukca zor. Apple'ın OLED ekran panelindeki en buyuk tedarikcisi yuzde 60 payla Samsung Display. LG Display ise yuzde 20 payla ikinci sırada. Apple'ın en buyuk ucuncu ekran tedarikcisi olan Cinli BOE, LG ve Samsung gibi devleri gecerek ABD'li şirketin bir numaralı ekran tedarikcisi olmak istiyor.