Antalya ’nın Kepez ilcesinde yaşayan 3 yıllık evli Şenay (28) ve Gokhan Yaşar (27) cifti, ikinci cocukları Gokşen, ateş ve solunum sıkıntısı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Ciftin 19 gunluk bebeklerinin ve kendilerinin koronavirus test sonucları pozitif cıktı. Karantinadan cıkan Yaşar ciftinin, tedavisi yoğun bakımda suren bebeklerinin sağlığına kavuşması icin beklemeye başladı. Minik Gokşen 3 gundur yoğun bakım unitesinde yaşam mucadelesi verirken, anne Şenay Yaşar da kızından guzel bir haber almak icin hastane onunden bir an olsun ayrılmıyor. Minik kızını yoğun bakımda cektiği goruntulerden izleyen anne Yaşar, buruk bir mutluluk yaşadı. Anne Şenay Yaşar, hamilelik surecinde bir sıkıntı yaşamadığını ve iki doz koronavirus aşısı yaptırdığını soyledi. Sağlığının yerinde olduğunu ve tedbirlere dikkat ettiğini anlatan Yaşar, "Kızım 19 gunluk ve Kovid-19 nedeniyle 3 gundur yoğum bakımda yatıyor. Virus nereden geldi, nasıl bulaştı bilmiyorum ve ailecek Kovid-19 olduk. Sıkıntılı donemlerden geciyorum ama anne olarak elimden geldiğince dikkat ettiğimi duşunuyorum. Kızım yoğun bakımda şu an ama inşallah iyi haberlerini alacağız." ifadelerini kullandı.
Bebeğinin 8 aylık dunyaya geldiğini, sarılık tedavisi gorduğunu ve iyileştiğini anlatan Yaşar, ilerleyen surecte ateş şikayetiyle bebeklerini hastaneye goturduklerini anlattı. Ailece koronaviruse yakalandıklarını oğrendiklerini aktaran Yaşar, yoğun bakıma alınan kızını cok ozlediğini ve emziremediğini dile getirdi. Yaşar, duygularını şoyle ifade etti: "Gunlerdir kızımı goremiyorum. İnşallah kısa surede kızımı kucağıma alırım. Psikolojik olarak coktum. Bebeğim bu kadar kucukken ayrı kalmak cok ağır geldi. Teselliyi kucuk oğlumda buluyorum ama hicbir evlat diğerinin yerini tutmaz, kokuları, tenleri ayrı. Yastığımın icine bebeğimin kıyafetini koyarak uyuyorum." 3 gun sonra bebeğini ilk defa kameradan gorebildiğini ama hicbir şeyin anne kucağı gibi olmayacağını aktaran Yaşar, Gokşen'siz evinin cok sessiz olduğunu ifade etti. Yaşar, salgın tedbirlerine uyulmasını istedi. Baba Gokhan Yaşar ise bir an once bebeklerine kavuşmayı arzuladıklarını belirtti. Kepez Devlet Hastanesi Cocuk Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Soydan, bebeğin kornavirus nedeniyle 3 gundur yoğun bakımda tedavisinin surduğunu aktardı. Soydan, "Bebek ateş ve solunum sıkıntısıyla başvurmuştu, yaptığımız tetkiklerde Kovid-19 tespit ettik. Tedavimize başladık, genel durumu iyiye gidiyor. Oksijen durumu az, bebeği yakından takip ediyoruz. Henuz tehlike gecmedi, herkesin tedbirlere uymasını istiyoruz. Yeni doğan bir bebek bile Kovid-19'dan yoğun bakımda yatıyorsa, kronik hastalığı olan ve yaşı ilerlemiş insanların cok daha dikkat etmesi gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu. Yeni doğum yapan annelerin koronaviruse karşı dikkatli olmasını isteyen Soydan, en ufak bir belirtide doktora başvurulmasını onerdi.