Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk macında Benfica, Ajax'ı konuk etti. Karşılaşm 2-2 berabere sonuclandı. Konuk ekibin gollerini 18'de Dusan Tadic ve 29'da Sebastien Haller attı. Benfica'nın gollerini ise 26'da Sebastien Haller kendi kalesine ve 72'de Roman Yaremchuk kaydetti. Portekiz ekibinin 2. golunu atan Ukraynalı forvet Roman Yaremchuk, Rusya'nın ulkesi Ukrayna'ya karşı actığı savaşa tepki gosterdi. Bu sezon Benfica formasıyla 31 macta 7 gol atıp 6 asist yapan 26 yaşındaki golcu, yaptığı hareketle geceye damgasını vurdu.Karşılaşmanın 72. dakikasında takımına beraberliği getiren Ukraynalı golcu, attığı golden sonra sevinmek yerine savaş karşıtı bir tepki verdi. Roman Yaremchuk, golunu attıktan sonra formasını cıkardı ve Ukrayna Devlet Arması'nın olduğu bir tişortle kameralara karşı goruntu verdi. Yıldız futbolcu, takım arkdaşları tarafından destek gorurken Benfica'lı taraftarlar da oyuncularını alkışlayarak destek verdi. 25 yaşındaki Ukraynalı forvet macın hemen ardından Rusya'nın Ukrayna'ya karşı actığı savaş icin sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.Yaremchuk yaptığı paylaşımda; "Ben Ukraynalıyım ve bununla gurur duyuyorum. Memleketimden binlerce kilometre uzakta, anavatanında gergin olan herkese destek olmak istiyorum, şimdi birleşme zamanıdır. Burası bizim ulkemiz, tarihimiz, kulturumuz, insanımız ve sınırlarımızdır. Savunmacılarımıza cesaretleri icin teşekkur etmek istiyorum. Ukrayna'ya şukurler olsun." ifadelerini kullandı.