Diyarbakır ’da, evlatlarının PKK tarafından dağa kacırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin, 3 Eylul 2019'da HDP İl Başkanlığı binası onunde başlattıkları oturma eylemi 905'inci gununde de devam etti. Muş İl Jandarma Komutanlığı ve İstihbarat Komutanlığı ikna sureci uzmanlarınca yapılan calışmalar sonucu, guvenlik guclerine teslim olan evlatları Ferdi'ye kavuşan anne Adalet ve baba Abdulsamet Doğan da HDP il binası onune geldi. Evlat nobetini surduren ailelerle goruşen Doğan cifti, sevincini Diyarbakır anneleriyle paylaştı, onlara moral vermeye calıştı. Duygusal anların yaşandığı ziyarette konuşan anne Doğan, oğluna kavuşmasında emeği gecenlere teşekkur etti. Oğluna kavuştuğu icin cok mutlu olduğunu ifade eden Doğan, "Cocuğum birden kayboldu. Ona kavuşma umudum kalmamıştı. Şimdi cok mutluyum. İnşallah diğer cocuklar da gelir, anne ve babalarına kavuşur." dedi. Baba Doğan ise 7 yılın ardından cocuğuna kavuştuğu icin cok mutlu olduğunu soyledi. Doğan, "Cok sevindim, kavuşacağıma inanmıyordum. Cocuğumu bizlere kavuşturdukları icin cok teşekkur ediyorum. İnşallah diğer cocuklar da gelir, onlar da bizim gibi sevinir." ifadesini kullandı. Oturma eyleminde yer alan baba Celil Begdaş ise 35'inci ailenin evladına kavuşmasından dolayı cok mutlu olduklarını anlattı. Cocukların yerinin dağ olmadığını vurgulayan Begdaş, cocuklarına kavuşma umitlerini hicbir zaman yitirmediklerini dile getirdi. "Bu zulum, cile ve HDP'nin baskısı bitsin artık." diyen Begdaş, şoyle devam etti: “Tum cocuklara sesleniyorum, gelin. Devlet buyuktur, herkesi affediyor. Gelin eliniz kalem tutsun. Biz buradayız, cocuğumuzu almadan gitmeyeceğiz. Tum aileler kararlı ve sevincli. Sanki bizim evladımız gelmiş gibi sevindik." Oğlu Faruk icin oturma eylemini surduren anne Rahime Taşcı da Doğan ailesinin evladına kavuşmasından dolayı mutlu olduklarını, bu durumun umutlarını bir kez daha artırdığını aktardı. Taşcı, 8 senedir oğlundan haber alamadığını belirterek, "İnşallah Faruk da gelecek. Seni bekliyorum evladım." dedi.