Bartın ’da, gecen yıl temmuz ayında tarlada kopeğe cinsel saldırıda bulunduğu ileri surulen M.D. (66), bir kişi tarafından cep telefonu kamerasıyla goruntulendi. Goruntuleri ceken kişi, kopeğin sahibine durumu haber verdi. Kopeğin sahibinin şikayetci olması uzerine M.D. gozaltına alındı ve cıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Bir hafta tutuklu kalan M.D.'ye daha sonra ev hapsi cezası verildi. Bartın 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde acılan davanın ikinci duruşması bugun goruldu. Duruşmaya, goruntuleri ceken komşu Bahriye K. ile oğlu Soner P. tanık olarak katılırken, davaya mudahil olma talepleri kabul edilen Bartın Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği, Bartın Cevre ve Kultur ve Doğa Varlıkları Derneği, Hayvan Hakları ve Etiği Derneği ile Cinsel Şiddetle Mucadele Derneği temsilcileri katıldı. M.D. daha onceki duruşmadaki ifadesinde, bahcede yattığı sırada yanına gelerek yatan kopeğin uzerine duştuğunu, iktidarsız olduğunu soyledi. Goruntuyu ceken Soner P. mahkemede verdiği ifadede, “Annemle birlikte tarlaya gidiyorduk, o sırada sanık M.D ’yi kendi tarlasında kopemkle gorduk. Kaydı bitirdikten sonra M.D. bizi gordu. Bizde ne yapıyorsun, dediğimizde anneme kufurlu cumleler kullandı. Sonra biz de muhtara ve jandarmaya haber verdik. Kendisiyle bir husumetimiz olmadı.” dedi. Bartın'da kopeğe cinsel istismar ARŞİV
Bahriye K. ise, “Biz kendi tarlamıza gittik sonra donuşte, kopeğin seslerini duyduk. Oğlum cep telefonu ile goruntu cekmeye başladı. Bizi fark ettiğinde pantolonunu yukarıya cekiyordu. Bana kufurlu cumleler kullandı.” diye konuştu. Hakiminin tanıkların beyanlarını sorması uzerine M.D., “Benim tanıklarla husumetim var. Tanıkların beyanlarını kabul etmiyorum. Yalan soyluyorlar. Bunlar benim zamanında bahcemdeki ağacları kesti. O gun uzerimde pantolon yoktu, lastikli don vardı.” diye cevap verdi. M.D ’nin avukatı tanık beyanlarını kabul etmediklerini, goruntulerin yuksek cozunurlukteki teknoloji ile yeniden incelenmesi ile sanığın iktidarsız olduğunun tespitini talep etti. Duruşmada davaya mudahil olan derneklerin avukatları ise sanığın iktidarsız olduğunu iddia etmesinin kopeğe yapılan fiilin alenen cinsel saldırı olduğu gerceğini değiştirmeyeceğini, Turkiye'de hayvanlara yonelik şiddetin onlenmesi icin cıkartılan yasanın yururluğe girdikten sonra ilk olayın Bartın'da yaşandığını, o yuzden davadan cıkacak kararın emsal bir karar olacağını belirterek, M.D.'ye en ust dereceden ceza verilmesini talep etti. Hakim duruşmayı ertelerken, goruntulerin teknik incelemesi ve sanığın iktidarsızlık raporunun alınması talebinin reddederken, M.D ’nin adli kontrol kararının kaldırılmasına karar verdi.

Bahriye K. ise, “Biz kendi tarlamıza gittik sonra donuşte, kopeğin seslerini duyduk. Oğlum cep telefonu ile goruntu cekmeye başladı. Bizi fark ettiğinde pantolonunu yukarıya cekiyordu. Bana kufurlu cumleler kullandı.” diye konuştu. Hakiminin tanıkların beyanlarını sorması uzerine M.D., “Benim tanıklarla husumetim var. Tanıkların beyanlarını kabul etmiyorum. Yalan soyluyorlar. Bunlar benim zamanında bahcemdeki ağacları kesti. O gun uzerimde pantolon yoktu, lastikli don vardı.” diye cevap verdi. M.D ’nin avukatı tanık beyanlarını kabul etmediklerini, goruntulerin yuksek cozunurlukteki teknoloji ile yeniden incelenmesi ile sanığın iktidarsız olduğunun tespitini talep etti. Duruşmada davaya mudahil olan derneklerin avukatları ise sanığın iktidarsız olduğunu iddia etmesinin kopeğe yapılan fiilin alenen cinsel saldırı olduğu gerceğini değiştirmeyeceğini, Turkiye'de hayvanlara yonelik şiddetin onlenmesi icin cıkartılan yasanın yururluğe girdikten sonra ilk olayın Bartın'da yaşandığını, o yuzden davadan cıkacak kararın emsal bir karar olacağını belirterek, M.D.'ye en ust dereceden ceza verilmesini talep etti. Hakim duruşmayı ertelerken, goruntulerin teknik incelemesi ve sanığın iktidarsızlık raporunun alınması talebinin reddederken, M.D ’nin adli kontrol kararının kaldırılmasına karar verdi.