İstanbul'un Beyoğlu ilcesine bağlı Kulaksız Mahallesi ’nde yaşayan 45 yaşındaki Nermin U., kendisini evinin onunde bekleyen eski eşi Mahir A.'nın silahlı saldırısına uğradı. Tutuklu sanık Mahir Arslan'ın, 'kasten oldurmeye teşebbus' sucundan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Mahir Arslan Ses ve Goruntu Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmada şikayetci Nermin Uzun ve taraf avukatları hazır bulundu. Nermin Uzun şikayetinin devam ettiğini belirterek "Mahkemenin vereceği karar benim sonraki hayatımı etkileyecektir. Sanığın en ağır cezayı almasını istiyorum" dedi. Beyoğlu'nda eski eşinin saldırısına uğradı: Ağır yaralandı Duruşmadaki savunmasında sanık Mahir Arslan, "Keşke olmasaydı ama oldu. Pişmanım. Ben boyle bir insan değilim. 5 sene once de bunları yapabilirdim. Olay namus meselesine donunce kendimi tutamadım. Cok pişmanım" şeklinde konuştu. Mahkeme heyeti sanık Mahir Arslan'a "Kasten oldurmeye teşebbus" sucundan muebbet hapis cezası verdi. Heyet, eylemin teşebbus aşamasında kaldığı gerekcesiyle sanığa 12 yıl hapis cezasına hukmetti. Mahkeme, Arslan'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 21 Mayıs 2021'de muşteki Nermin Uzun'un ikametinin onunde bulunan şupheli Mahir Arslan'ın silahla, oldurme kastı ile muştekiye birden fazla kez ateş ettiği anlatıldı. Muştekinin hayati tehlike oluşturacak şekilde yaralandığının belirtildiği iddianamede, şuphelinin muştekiyi oldurmeyi planladığı ve bununla ilgili oncesinde tehditlerde bulunduğu kaydedildi. İddianamede, şupheli Mahir Arslan'ın "Kasten oldurmeye teşebbuso sucundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyordu.