Meghan Markle ’ın Mart 2021 ’de, başta İngiltere olmak uzere tum dunyada ses getiren Oprah Winfrey soyleşisinde giydiği elbise, Moda Muzesi tarafından ‘2021 Yılının Kıyafeti ’ secildi. CBS kanalında yayınlanan soyleşide 40 yaşındaki Markle ’ın giydiği Armani imzalı siyah-beyaz ipek elbise, ‘2021 ’in populer kulturunu tanımlayanlardan biri ’ olarak nitelendirildi. Markle ’ın elbisesini, muze tarafından geleneksel olarak belirlenen ‘Yılın Kıyafeti ’ni secmeleri icin davet edilen, moda endustrisinin zirvesindeki isimler olan Dazed dergisinden İbrahim Kamara ve Gareth Wrighton belirledi. Kamara ve Wrighton, yaptıkları acıklamada, “Gunumuzun hiper-stilize edilmiş pop kulturunde, Yılın Elbisesi artık 'yılın mimi' olma potansiyeline sahip. İkimiz de Meghan ve Harry'nin Oprah ile ses getiren soyleşisini İngiliz kolektif bilincinde sonsuza dek yer edinecek duzen karşıtı bir an olarak gorduk.” dedi. Acıklamada ayrıca, “Meghan'ın ilahi bir hamileliği sergilemek icin giydiği Armani imzalı şal elbisesi, Duşes'i Tyler Perry'nin Hollywood bahcesinin bol peyzajına karşı siyahla cerceveledi.” ifadesine yer verildi. Kamara ve Wrighton, “Bu bakış, gorsel bir televizyon anıyla tamamen ilişkilendirilerek, populer kultur ruhumuza sağlam bir şekilde yerleşmiş durumda” dedi. Markle ’ın elbisesi, Moda Muzesi ’nin ‘100 Nesne ile Modanın Tarihi ’ adlı ana sergisinde yerini aldı. Meghan Markle, ikinci cocuğuna hamileyken, Prens Harry ile birlikte Oprah Winfrey ’in ozel roportaj konuğu olmuştu. Siyahi bir anne ve beyaz bir babanın kızı olan Markle, programda yaptığı acıklamada, ilk cocuğu Archie ’ye hamilelik sureci hakkında, “Ben hamileyken, bebeğimin prens ya da prenses olmasını istemediler. Bebeğime guvenlik tanınmayacağını soylediler. Oğlum doğduğunda ten renginin ne kadar koyu olacağına dair konuşmalar oluyordu ve bundan endişeleniyorlardı.” demişti. Markle, bu soruları kimin gundeme getirdiğini acıklamazken, kendisinin de susturulduğunu belirtmişti. Daha sonradan ten rengi endişesini dile getiren kişinin Prens Charles olduğu iddia edilmişti. Kraliyet ailesi icinde cok mutsuz olduğunu ve intiharı duşunduğunu vurgulayan Markle, soyleşide “Artık yaşamak istemiyordum” ifadesini kullanmıştı. Sussex Duşesi, Ocak 2019'da Windsor Kalesi'nin arazisindeki evlerinde intihar duşunceleri olduğunu soylerken, 'yalnız bırakılamayacağını' ve kocasının onu 'sarıp sarmaladığını' soylemiş, beş aylık hamile olduğu donemde sarayın kendisine yardım etmeyi reddettiğini belirtmişti. Markle, ‘herkes icin daha iyi ’ olduğuna inanarak hayatını nasıl sonlandırmayı duşunduğunu anlatarak, “Soylemezsem yapacağımı biliyordum. Artık hayatta olmak istemedim. Ve bu cok acık, gercek ve urkutucu sabit bir duşunceydi. (Harry'nin) beni nasıl kucakladığını hatırlıyorum. Yardım almak icin bir yere gitmem gerektiğini soyledim. 'Daha once hic boyle hissetmedim ve bir yere gitmem gerek' dedim. Bana bunu yapamayacağım, bunun kraliyet kurumu icin iyi olmayacağı soylendi.” diye konuşmuştu. Meghan Markle, Oprah Winfrey'e verdikleri iki saatlik roportajda, 'Megxit'i, yani kraliyetten ayrılmayı, Mayıs 2018'deki duğunlerinden altı ay sonra planladıklarını soyleyerek Kensington Sarayı'ndaki hayatın, bugun dunyadaki koronavirus izlolasyonu gibi olduğunu dile getirmişti.