Diyarbakır ’ın Yenişehir ilcesi Kooperatifler Mahallesi Kurt İsmail Paşa 7. Sokak ’taki Şebnem Apartmanı'nın giriş katındaki daire, kiracı cıkınca bir sure boş kaldı. Dairede kimsenin oturmadığını fark eden şupheliler, gece vakti geldikleri dairenin kapısını acamayınca arka bahceye bakan pencerenin demir korkuluklarını kırıp iceri girdi. İceride calacak eşya bulamayan hırsızlar muslukları, kalorifer peteklerini, kapı kollarını, prizleri ve duvarın icinden gecen elektrik kablolarını caldı. Hırsızlar, dairenin celik kapısı ile demir panjurunu da sokup goturdu.
Apartmanda oturanlar, sabah kapının yerinde olmadığını fark edip ev sahibi ile polise haber verdi. Apartmana gelen ev sahibi Hasan Polat, daire kapısı ve panjurunun yerinde olmadığını gorunce, elindeki anahtarla kala kaldı.
Polat, "Dairemizdeki kiracı cıkınca bir sure boş kaldı. Komşuların bize haber vermesiyle geldik. Hırsızlık olayı olmuş dediler. Daireyi kontrol etmek icin geldim kapıya, anahtar elimde kaldı, bir baktım kapı ve panjuru calmışlar. İnsanın aklına gelmez hırsızın kapıyı calması. Dairenin icindeki priz, lavabo muslukları, kalorifer peteklerini ve duvarın icindeki kablolar, ampulleri, tesisata kadar komple sokup goturmuşler." dedi.
Ev sahibiyle birlikte daireye gelen Muhammed F., "Ben dışarıdaydım, Hasan bana, 'kapı yok kapıyı calmışlar.' Şaka yapıyor sandım, 'kapı nasıl calınır' dedim. Geldim baktım, gercekten kapıyı calmışlar. Bugune kadar bircok hırsızlık olayını duyduk ama kapının calınmasına ilk defa şahitlik ettik. Camları kırmışlar, yani dairede pek bir şey kalmamış, dort duvar kalmış, geri kalan her şeye zarar vermişler ve calmışlar." diye konuştu.
Olayla ilgili calışma başlatan polis ekipleri, 2 şupheliyi yakalayıp gozaltına aldı. Ele gecirilen kapı ile diğer malzemeler ise Hasan Polat ’a teslim edildi. Kapıyı teslim alan Hasan Polat, tekrar yerine taktı.