Avustralya'dan sınır dışı edilmesinin ardından Dubai Tenis Şampiyonası'na katılarak uzun bir aranın ardından ilk kez korta cıkan Novak Djokovic, Covid-19 salgını nedeniyle getirilen aşı kısıtlamalarının, kariyerini zorladığından bahsetti. Basın toplantısı duzenleyen 34 yaşındaki tenisci, 7-20 Mart tarihlerinde ABD'nin Kaliforniya eyaletinde duzenlenecek Indian Wells Masters'a katılmak istemesine rağmen vize alamadığını belirterek, "Bugune kadar bircok başvuruda bulunmama rağmen hala ABD'ye giremiyorum. Bu şekilde devam ederse orada oynayamayacağım. Ama neler olacağını goreceğiz. Belki gelecek haftalar icinde kısıtlamalara ilişkin bazı şeyler değişebilir." ifadelerini kullandı.
Kısıtlamalar nedeniyle uzun bir ara tenisten uzak kaldığını hatırlatan Djokovic, "Yaklaşık uc ay boyunca korta cıkamadım. Sezonu Dubai'de acmaktan daha iyi bir yer olamazdı. Yeniden mac deneyimi yaşayabilmek icin en iyi tercih buydu ve taraftarın sevgi gosterilerinden buyuk memnuniyet duyuyorum." değerlendirmesinde bulundu. Kariyerinde 20 grand slam şampiyonluğu bulunan Novak Djokovic, Covid-19 aşısı olmayı reddetmesinin ardından ulkeden sınır dışı edilmesi nedeniyle gecen ay duzenlenen sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Acık'a katılamamıştı. İspanyol Rafael Nadal, bu turnuvada elde ettiği şampiyonlukla Djokovic ve Roger Federer'i geride bırakarak 21 şampiyonlukla en cok grand slam kazanan erkek tenisci unvanını elde etmişti. Djokovic, Dubai Tenis Şampiyonası'nın ilk turunda İtalyan Lorenzo Musetti'yi 6-3'luk setlerle 2-0 yenerek ust tura kalmıştı.