Şanlıurfa ’dan Siverek ilcesinde yaşayan 58 yaşındaki Mahmut Kaya ’nın 2 yıl once kalca bolgesindeki leğen kemiğinde kitle ortaya cıktı. Bu sure zarfında ceşitli hastanelere giden hastaya kanser tedavisi konuldu ve tedavisi başladı. Yaklaşık 2 aydır da kalca kemiğindeki tumoru yaklaşık 10 kilograma ulaşan hasta son olarak Malatya ’da İnonu Universitesi Turgut Ozal Tıp Merkezi ’ne başvurdu. Burada Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalından Doc. Dr. Reşit Sevimli ve ekibi tarafından ameliyata alınan hasta yaklaşık 3 saatlik başarılı bir operasyon ile hayatını mahveden dev tumorden kurtuldu. 2 aydır sırtustu uzanamayan ve oturamayan hasta, ameliyat sonrası bu sorundan kurtulurken, kanser tedavisi ise devam ediyor. Başarılı ameliyata imza atan Doc. Dr. Reşit Sevimli, hastanın kendilerine kalca bolgesinde leğen kemiği ve cevresinde bulunan dev bir kitleyle başvurduğunu belirterek, “Neredeyse 2 yıldır bu kitleden muzdarip. Ceşitli tanılar almış. En son patolojisinde Malign Mezenkimal tumor dediğimiz kalca cevresinde yumuşak doku kanseri olarak geldi. Cerrahisi ile ilgili riskleri cok yuksek olduğu icin hastamız ameliyattan cekinmiş ve tumoru zamanla dev boyutlara gelmiş. Biz hastamızı İnonu Universitesi Turgut Ozal Tıp Merkezi ’mizde gerekli tetkik ve tedavilerini planladıktan sonra hastamızı dun itibariyle 3 saatlik başarılı bir ameliyatla tumorunden kurtardık” dedi. Aldıkları tumorun yaklaşık 10 kilogram olduğunu ifade eden Sevimli, “Tumoru patolojiye gonderdik, sonucu kanser olarak cıktı. Hastamızın genel durumu iyi. Aynı gun hastamızı servise aldık. Şu an kanamayla ilgili damar sinir pataloji ile ilgili herhangi bir sıkıntımız olmadı. Hastamızın 2 aydır yuz ustu yatmak zorunda olduğu pozisyondan kurtardık. Şu an sırtustu pozisyonda ve rahat bir şekilde servisimizde hayatını idame etmekte” ifadelerine yer verdi. Meslek hayatında ilk kez boylesine buyuklukte bir tumor ile karşılaştığını da belirten Sevimli, “Dev boyutlarda bu tarz tumorleri genellikle gormeyiz. İhmal edilmiş ya da hasta tarafından cekinildiği icin bazen ameliyatı geciktirebilmekte. Fakat bu da hastanın hayatını riske sokmakta. Hastalarımızı da cok yuksek riskle ameliyata almak zorunda kaldık. Yoğun bakım yerleri ayarladık. Oncesinden 5 unite kan hazırlığı yaptık. Tumoru besleyen damarları Girişimsel Radyolojideki hocalarımız yaktılar. Daha sonra komplikasyonsuz bir ameliyatla tumorunu cıkarmaya Muaffak olduk” şeklinde konuştu. Kendisine yuk olan tumorden başarılı bir ameliyatla kurtulan hasta Mahmut Kaya da, “Yaklaşık 2 yıldır bu hastalıkla mucadele ediyorum. Hangi hastaneye gitsem dediler risklidir alamayız. Alırsak daha da fazla yayılır. Hep ertelediler. Biz de dedik başka bir hastaneye gidelim. İnonu Universitesi Turgut Ozal Tıp Merkezi ’ne geldik. Sağ olsun Reşit Bey cok iyi bir doktor. Onun methini daha once duymuştum onun icin geldik. Allah ondan razı olsun. 2 aydır yuz ustu yatıyorum ama 2 yıldır cekiyorum. 2 aydır butun hareketlerim kısıtlanmış durumda. Kitle son zamanlarda daha cok buyumeye başladı. Şu anda cok rahatım. Hocamızın sayesinde daha rahatım sağlığıma kavuştum. Bundan sonraki yaşantım daha da ferah olacak. En azından oturabileceğim” dedi.