Kudus'te Filistinlilere karşı provokatif olaylarda yer alan, Yahudi ustunlukcu bir gruba uye 22 yaşındaki fanatik Yahudi bir aktivist olarak tanınan Or Leibler'in biyolojik ebeveyninin Musluman olduğu ortaya cıktı. Times of Israel gazetesinde yer alan habere gore Leibler, beklenmedik bir şekilde asıl anne babasının Musluman olduğunu oğrenmesine rağmen kendisini Yahudi kimliğiyle "gurur duyan biri" olarak tanımladığı bildirildi. Leibler, uyuşturucu bağımlısı olduğu soylenen biyolojik anne-babasının kendisine bakamaması uzerine 30 gunlukken evlat edinildiğini oğrendi. Uvey anne babasını destekleyici ve sevecen olarak niteleyen Leibler, 18 yaşında evi terk ederek onlarla bağlantısını kestiğini soyledi. Leibler, "18 yaşına geldikten sonra onların yolunun benimkiyle aynı olmadığına karar verdim." dedi. Uvey ebeveyninden ayrılmasının ardından Leibler, Lehava ile ilişkisinin yoğunlaştığını ve yavaş yavaş orgutun aktif bir uyesi haline geldiğini aktardı.
Leibler'in gercek anne babasının kim olduğunu oğrenmesi ise 20 yaşında zorunlu askerlik gorevi sırasında bir cocuk doğurduktan sonra evlat edinme dosyasını acmaya karar vermesiyle gercekleşti. Genc kadın, "Nereden geldiğimi bilmek istedim." diyerek sosyal hizmet kurumuna başvurmasının ardından, gercek babasının Musluman olduğunu, annesinin ise aslen Yahudi doğduğunu ancak kısa sure once Muslumanlığı benimsediğini oğrendi. O zaman 20 yaşında ve bekar bir anne olan Leibler, yaşadığı kimlik krizini, "O anda tum dunyam başıma yıkıldı. Kimliğiniz aniden paramparca oluyor. Ben gercekten neyim (diye soruyorsunuz)?" sozleriyle ifade etti.
Fanatik Yahudi aktivist, gecmişine dair oğrendiklerine rağmen bugun Yahudi kimliğinden oturu gurur duyduğunu vurgulayarak, şoyle devam etti: "Nasıl bir his olduğunu, Yahudi olmaktan ne kadar mutlu olduğumu tarif edemem. Bu, icimden gelen ve 'Yahudi olmakla gurur duyuyorum' diye bağırmak istememe neden olan bir şey. Kolay değil. Onceden aynanın karşısında durur ve kendime 'Ben Musluman değilim, Musluman olmam mumkun değil' derdim." Gecmişi ve geleceği hakkında bazı cevaplar almayı umarak biyolojik ailesiyle de tanışan Leibler, gercek anne babasıyla karşılaşmasını soğuk olarak nitelendirdi. İsrailli genc kadın, kendini "oraya aitmiş gibi hissetmediğini" ve ailesine karşı bir "ilgi duymadığını" dile getirdi.
Leibler, bir sure sonra bir arkadaşından biyolojik annesinin sosyal medyadaki videolarından birine yorum yaptığını gosteren bir mesaj aldığını, annesi kızının Kudus'te Filistinlilerle karşı karşıya geldiğini gosteren videoya "Bu benim kızım, ondan utanıyorum." yorumunu yaptığını soyledi. Leibler, soz konusu yorumun kendisini aşırı inanclarına daha da yaklaştırdığını soyleyerek, "İşte o zaman bir sonraki seviyeye gectim, yuzleşmeler aradım." dedi. Ancak Leibler, genc bir bekar anne olarak, aradan gecen iki yılda, biyolojik ailesiyle olan ilişkisini bir kez daha yenilemeyi denemek istediğini soyledi. Genc kadın, onlarla tekrar karşılaşmasının ve yuzleşmesinin, bu konuya bir "son vermesini" sağlayabileceğini kaydetti. Aşırı sağcı fanatik Yahudi genc kadın, işgal altındaki Doğu Kudus'te giriştiği provokatif eylemlerle bolgedeki Muslumanlar ve Yahudiler arasında bilinen bir isim. Leibler, İsrail'in guneyinde yaşamasına rağmen sık sık Kudus'un en olaylı bolgelerine İsrail bayrağıyla gelerek, uyesi olduğu "Leheva" adlı aşırı sağcı grubun eylemlerine katılıyor. Doğu Kudus'te İsrail'in evlerinden zorla cıkarmak istediği Filistinlilerin yaşadığı Şeyh Cerrah Mahallesi'ne gelerek fanatik eylemlerde on safta yer alan Leibler'in faaliyetleri, provokasyon yaratma girişimi olarak yorumlanıyor.