Gecen yıl Eylul ayında Bursa'nın Osmangazi ilcesine bağlı Bahar Mahallesi'nde 34 yaşındaki 2 cocuk annesi Ebru Gurcan, surekli kavga ettikleri iddiasıyla eşi Necati Gurcan hakkında uzaklaştırma kararı aldırdı. Karara rağmen Ebru Gurcan'ın cocuklarıyla birlikte yaşadığı, 6'ncı Sokak'taki eve, catıdan balkona atlayarak giren Gurcan, 16 yaşındaki kızlarının yanında tartışmaya başladı. Kavgaya donuşen olayda 40 yaşındaki Gurcan, mutfaktan aldığı bıcağı Ebru Gurcan ’ın once kalbine, yere duşunce de koluna ve kalcasına sapladı. Ağır yaralanan Gurcan, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Cinayet sonrası yakalanan Necati Gurcan ise sevk edildiği adliyede cıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Bursa 15'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'eşe karşı kasten oldurmek' sucundan hakkında dava acılan Necati Gurcan'ın yargılanmasına devam edildi. Gurcan'ın, tutuklu bulunduğu Bursa E Tipi Cezaevi'nden Ses ve Goruntu Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldığı duruşmada, tarafların ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın avukatları ile Ebru Gurcan'ın annesi Zehra Yeter hazır bulundu. Duruşmada sanık Necati Gurcan, "Ben oldurme kastıyla hareket etmedim. Sadece kapıyı acsın, diye canını acıtmak istedim. O kapının obur tarafındaydı. Ben bunları isteyerek yapmadım. Kapıyı tam acsın, diye bıcak salladım. Kapı tam acıldığında, bıcak ona değdi. Kalbine girmiş. Olay kazayla oldu. Kızım olayı net olarak gordu. Bursa AMATEM'de uyuşturucu tedavisi gordum. Son donemde şizofreni teşhisi koymuşlardı. Benim psikiyatrik tedavi gormemi istediler. Ben ise kabul etmedim. Yaklaşık 1 senedir ruyalarımda, eşime araba carparken goruyorum" diyerek savunmasını tekrarladı. Mahkeme başkanı, sanığın akıl sağlığına yonelik raporun henuz kendilerine ulaşmadığını bildirdi. Sanık Gurcan, hasta olduğunu one surerek, "Hakim bey, hastalığımdan dolayı ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yatırılmayı talep ediyorum. Tedavi gormek istiyorum." diye konuştu. Mahkeme heyeti, sanık Necati Gurcan'ın akıl sağlığına ilişkin raporun duzenlenmesinin beklenmesine ve tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.