Aylin Devrimel Radomisli Cates'in prenseslikten ABD ordusuna katılmasına uzanan hayat hikayesini anlatan Adı Aylin adlı muzikalin promiyeri, Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde (PSM) yapıldı. Gosterim oncesinde acıklama yapan Kulin, Aylin karakterinin gercek hayatta hem aynı apartmanda oturdukları cok yakın arkadaşı hem de akrabası olduğunu soyledi. Aylin'i cok yakından tanıdığını belirten Kulin, "Butun arkadaşları ve ben, onun bu erken, zamansız, ani ve garip olumu uzerine gercekten cok uzulduk. Bu romanı da ailesinden izin alarak yazdım. Aylin'in bu kadar populer olacağını, kitabın bu kadar sevileceğini aklımın ucundan dahi gecirmemiştim" dedi.
"Aylin daha muhafazakar bir toplum olan Turkiye'de ozgur kadını ifade ediyordu. Her bakımdan ozgur ve tabii eğitimli de. Yani hekim olabilmiş bir kadın Amerika'da başarıya erişiyor ve orduya kadar giriyor. Yani cok ilginc bir yaşamı vardı. Ben onu tanıtmak icin yani bir nevi arkadaşıma bir vefa borcu gibi yazdım bu kitabı. Filmini, dizisini yapmak isteyenler cıktı, imzaladık anlaşmaları ama hic sonu gelmedi nedense."