Haydar Dumen'in 100 milyon değerindeki mal varlığını bıraktığı kişiler herkesi şoke etti. Dumen'in eşi Gul Dumen şimdi bu miras icin harekete geciyor. Haydar Dumen soruları yanıtladığı gibi Beyoğlu Sıraselviler'de muayenehanesinde de hastaları goruyordu. Haydar Dumen'in yine aynı bolgede bina, daire, dukkan gibi mulkleri de olduğu oğrenildi. Gazeteci Omer Karahan Dumen'in mirasıyla ilgili iddiasıyla dikkat cekti. İşte Karahan'ın yazısındaki o iddia: Turkiye'nin en renkli isimlerinden birisiydi Haydar Dumen... Psikiyatr ve yazar olan Dumen, 92 yaşında Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti gectiğimiz gunlerde... Sosyal medyada Dumen'in bugune dek yaptığı acıklamalar, yazdığı kitaplardan alıntılar, karikaturler birbiri ardına sıralanıyor... X,Y,Z kuşağı ayrımı fark etmeksizin Dumen ile ilgili yorumlar yapılıyor... Diğer taraftan ise aile icinde yaşanan derin uzuntunun yanı sıra bir atasozu de hayata geciriyor haliyle: 'Olum hak miras helal.' İşte tam da bu donem Haydar Dumen'in ailesine yakın isimlerden bomba bir gelişme kulağıma geldi... Haydar Dumen'in Beyoğlu Sıraselviler'de muayenehanesi vardı. Ve yine aynı bolgede bina, daire, dukkan gibi mulkleri de... Haydar Dumen sağlığında bulunduğu bolgedeki emlakcıya satış yapsın diye mallarını devrediyor. Olmaz olmaz ya, olayın ardından emlakcı hayatını kaybediyor. Dumen'in ailesi ne yapacağız derken Haydar Dumen de vefat ediyor... Ve işte filmlere konu olacak hikaye o sırada başlıyor. Emlakcının varisleri babalarının mirası olduğu icin ona gore hareket ediyor. Haydar Dumen'in de cocukları olmadığı icin eşi Gul Dumen kocasının mirasını geri alabilmek icin buyuk bir hukuk mucadelesi vermek icin duğmeye basıyor. 
Şimdi o bolgedeki bina, daire, dukkan fiyatları hakkında ufak bir araştırma yaptığımda ortaya hatırı sayılır rakamlar cıkıyor. Bolgedeki dairelerin ortalama metre kare fiyatları 10 bin liradan, deniz goruyorsa 15-20 bin liradan, dukkanlar 25-35 bin lira... Binalar ise metrekaresine gore 35 milyon liradan satışa cıkarılıyor. Dumen'in de emlakcıya devrettiği mulklerin değeri yaklaşık 100 milyon lira... Hemen sarıldım telefona, Haydar Dumen'in Beyoğlu'ndaki ofisini aradım, ancak kapı duvar... Dumen'in eşi Gul Dumen'e ise birkac farklı telefondan ulaşamadık. Bircok soru var merak ettiğim ancak ulaşamayınca havada kaldı. Mesela Haydar Dumen ve emlakcı arasında yazılı veya sozlu protokol var mıydı? Bu devir işlemine şahitlik eden kişi veya kişiler var mıydı?. Her ne kadar olaylar Haydar Dumen ve emlakcının hayatını kaybetmesi ile karmaşık hale gelse de, adaletin yerini bulacağına inanıyorum."

Şimdi o bolgedeki bina, daire, dukkan fiyatları hakkında ufak bir araştırma yaptığımda ortaya hatırı sayılır rakamlar cıkıyor. Bolgedeki dairelerin ortalama metre kare fiyatları 10 bin liradan, deniz goruyorsa 15-20 bin liradan, dukkanlar 25-35 bin lira... Binalar ise metrekaresine gore 35 milyon liradan satışa cıkarılıyor. Dumen'in de emlakcıya devrettiği mulklerin değeri yaklaşık 100 milyon lira... Hemen sarıldım telefona, Haydar Dumen'in Beyoğlu'ndaki ofisini aradım, ancak kapı duvar... Dumen'in eşi Gul Dumen'e ise birkac farklı telefondan ulaşamadık. Bircok soru var merak ettiğim ancak ulaşamayınca havada kaldı. Mesela Haydar Dumen ve emlakcı arasında yazılı veya sozlu protokol var mıydı? Bu devir işlemine şahitlik eden kişi veya kişiler var mıydı?. Her ne kadar olaylar Haydar Dumen ve emlakcının hayatını kaybetmesi ile karmaşık hale gelse de, adaletin yerini bulacağına inanıyorum."