Haberturk yazarları Faith altaylı ve Nagehan alcı arasında yaşanan polemiklere bir yenisi daha eklendi. İkili arasında başlayan yeni tartışma 'sığınmacı' konusu oldu. Altaylı dunku yazısında, İstanbul'un Fatih, Esenyurt gibi Suriyelilerin coğunlukta yaşadığı semtlerde gettolaşmanın engellenmesinin şart olduğunu belirtmişti. Altaylı, "Buralarda yaşayan Suriyeli aileleri başka yerlere dağıtmak, İstanbul ’da da bir gettolaşmayı engellemek şart. Nereye taşınabilirler bilmiyorum. Ama mesela şoyle 15-20 kişilik bir Suriyeli aileyi Nagehan Alcı ’nın oturduğu apartmana, yine boyle kalabalık bir aileyi Nevşin Mengu ’nun yanındaki daireye taşıyabilirsiniz. Boyle bir şey yaparsanız eğer, her ikisinin de kirası benden. Soz" demişti.
Altaylı'nın gondermede bulunduğu yazısına bugun Nagehan Alcı'dan yanıt geldi. Alcı, “Sevgili koşe komşum Fatih Altaylı ’dan, ulkeye faydalı olmak istiyorsa bizim sitedeki komşuları belirlemek gibi farazi ve tuhaf işlerle uğraşmak yerine bu konuda bana destek vermesini, genclerin ellerinden alınan eğitim hakkı icin ses cıkarıp, meseleye el atmasını bekliyorum” ifadelerini kullandı.